Bacon-boykot: Sverige vil ikke æde haleløse danske svin

Den svenske supermarkedsgigant ICA vil ikke længere bruge dansk bacon i deres ICA-bacon - og 77 procent af 10.324 læsere på expressen.se boykotter dansk grisekød

Svenske forbrugere bryder sig om haleløse danske grise, og bl.a. derfor er der lige nu gang i en boykot da dansk bacon i svenske supermarkeder. (Foto: JP)
Svenske forbrugere bryder sig om haleløse danske grise, og bl.a. derfor er der lige nu gang i en boykot da dansk bacon i svenske supermarkeder. (Foto: JP)

- Der er lige nu en bølge af modstand i Sverige mod det danske svinekød og den behandling grisene udsættes for.

- Det er vildt at det skal komme derfra, men vi håber at krav fra eksportmarkederne kan få skred i tingene i Danmark.

Og det ville da være fint hvis danske forbrugere også sagde nej til industrisvin og i stedet købte kød fra frilands- og økologiske grise, som har haft det langt bedre.

Sådan siger Birgitte Damm fra Dyrenes Beskyttelse om den bølge af svenske supermarkeder, der lige nu tager dansk grisekød ned fra hylderne i protest mod den måde vi laver laver grisekød på i Danmark.

Se også: Svenske supermarkeder: Danske svin nej tak

- Det jeg ikke selv vil æde, vil jeg heller ikke sælge til andre, siger Mikael Karlsson, butikschef i ICA i Skurup til expressen.se, hvis læsere i stor stil bakker op om boykotten. En læserafstemning, hvor mere end 10.000 har svaret på spørgsmålet 'Bojkottar du danskt kött på grund av djurhållningen i Danmark?' viser, at tre ud af fire svenskere ikke bryder sig om halekupering og medicin-forbrug på de danske grisefabrikker.

Danmark eksporterede lige under 50.000 ton grisekød til Sverige sidste - det var 2,5 procent af den samlede danske griseeksport, og topfolk fra dansk landbrug skal i dag forklarer de store svenske detailkæder ICA og COOP, hvad man gør for svinevelfærd i Danmark.

Det foregår i Stockholm, og på forhånd er svenskerne meget kritiske, som man se i den mødeindkaldelse, de har sendt. I weekenden meddelte ICA at de nu vil udfase dansk bacon og bruge svenske grise i deres ICA-bacon-pakninger.Hvad mener du? Har de svenske forbrugere en pointe?

1 af 2 
2 af 2 Svenske forbrugere bryder sig om haleløse danske grise, og bl.a. derfor er der lige nu gang i en boykot da dansk bacon i svenske supermarkeder. (Foto: JP)
0 kommentarer
Vis kommentarer