Kendt fra TV: Politi vil aflive redningshunden Gina

Beredskabsstyrelsen har forsøgt at stoppe aflivningen af redningshunden Gina, der i februar bed en mindre hund, så den skulle sys. Men politiet står fast.

Per og Gina træner i at finde mennesker i sammenstyrtede murbrokker. Nu sidder Gina på politiets dødsgang, fordi den bed en mindre hund, der skulle sys med tre-fire sting. (Foto: Fair Dog)
Per og Gina træner i at finde mennesker i sammenstyrtede murbrokker. Nu sidder Gina på politiets dødsgang, fordi den bed en mindre hund, der skulle sys med tre-fire sting. (Foto: Fair Dog)

- Per Høiler og hans hund Gina har været fungerende i Beredskabsstyrelsen Hedehusenes enhed for Redningshunde siden januar 2013.

- Hunden Gina har på intet tidspunkt udvist tegn på stress eller aggressiv adfærd under uddannelsesforløb og træning.

- Enheden i Hedehusene består pt. af 22 hunde af forskellig race og der samtrænes med andre hunde, når der er mulighed for dette. Alt i alt anslås det, at hunden Gina har været i direkte kontakt med ca. 70 - 80 forskellige hunde fra Per Høijer og hundens ind-træden i Beredskabsstyrelsen.

Ejer: Den forsvarede sig bare
Sådan skriver Stig Hammerhøj, Chef for Beredskabsstyrelsen Hedehusene, i et brev til Nordsjællands Politi, der d. 2. maj besluttede, at schæferhunden Gina skulle på dødsgangen, fordi den i februar havde bidt en mindre hund, så den skulle sys.

Ifølge Ginas ejer, Per Høier, blev Gina overfaldet af to mindre hunde, og bed for at forsvare sig. Og selv om ejeren af den skambidte hund, har trukket sin anmeldelse tilbage, står Nordsjællands Politi fast. I afgørelsen sendt til Per Høiler d. 23. maj hedder det derfor:

Årets hund sidste år
Gina - der i 2013 blev kåret til årets schæferhund af Schæferhundekluben Danmark, har været i aviser og TV og foreningen Fair Dog har klippet en lille video om sagen.

Se youtube-video her

- Vi er rystede, men ikke overraskede over afgørelsen. Vi har hele tiden advaret mod den hundelov og reglerne om skambidning, siger Charlotte fra Fiar Dog til nationen!

Hvad siger du? Skal hunde, der bider andre hunde, altid aflives?

Se Gina i TVLorry her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen