EUs logik-test for svær for danskere

Du kan kun blive ansat i en af de lukrative faste EU-stilinger, hvis du består en EPSO-test. Desværre er danskerne for dumme

EUs logik-test - hvilket diagram er det næste i rækken?
EUs logik-test - hvilket diagram er det næste i rækken?

Ingen - altså ligesom i 0 og nul - af de 357 danske akademikere, der sidste år gik op til den prøve, der giver adgang til en stilling i EU-systemets forjættede land af administrative stillinger, bestod. To - altså ligesom 2 - kom dog videre til anden runde, men længere rakte de danske evner ikke.

Det er noget skidt
Prøven som 1. tester de faglige kompetencer, men 2. indeholder spørgsmål om almen viden og matematiske og logiske opgaver af en slags, som danske universitetsstuderende sjældent møder i deres studie, er åbenbart umulig at bestå, og det vil europaminister Nicolai Wammen ifølge Politiken nu gøre noget ved:

- Det er noget skidt, for vi har brug for, at der er dygtige danske embedsmænd i EU-systemet for at kunne give en dansk vinkel på de mange sager, EU arbejder med, men også fordi det giver os en mulighed for direkte kontakt med folk i systemet, der kender os godt, siger Nicolai Wammen, der nu vil forsøge at gøre noget ved problemet.

På den korte bane vil hane gøre mere for at danskerne, forbereder sig på testen - på den lange bane, vil han forsøge at ændre testen, så den bliver mere dansk.

Test dig selv og EU
Du kan se og prøve eksempler på testen her.

Admistrationstesten - Assistent-testen

Og du kan skrive, om det er danskerne eller testen, der er noget galt med i kommentarfeltet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere