Irak til USA: Send bombefly mod ISIL

Den irakiske udenrigsminister Hoshyar Zebari har ifølge Al Jazeera bedt Barack Obama om at sende fly mod ISIL. Skal USA sige ja, og skal Danmark også hjælpe?

Irak beder nu officielt USA om at bombe ISIL-styrkerne. Hangarskibet George H.W. Bush ligger allerede parat ud for Iraks kyst. (Foto: AP)
Irak beder nu officielt USA om at bombe ISIL-styrkerne. Hangarskibet George H.W. Bush ligger allerede parat ud for Iraks kyst. (Foto: AP)

- Hvor er mellemøstens ledere? Hvorfor gør de ikke noget for at tage kontrol over situationen i Irak?

- Det her er lige præcis her, vi har brug for at den Arabiske Union skrider ind - lige som den Afrikanske Union gør i afrikanske konflikter.

Sådan skriver netdebattøren Arden April i en kommentar på cnn.com om den bøn om militær hjælp, Iraks udenrigsmister Hoshyar Zebari kom med i går på en konference i Jeddah i Saudi Arabien. Pt er der kommet 12648 kommentarer - de fleste synes det er en dårlig ide:

- USA skal holde sig ude af det her, for lige meget hvad vi gør, så ender det med at irakerne vil hade os, fortsætter Arden April på cnn og på Al Jazeera skriver 'kart' det samme:

En krig man ikke kan vinde
- Hvilken sejr er det man tror man kan vinde over folk, hvis hjerter ikke vil overbevises?

- Et amerikansk angreb vil kun destabilisere landet endnu mere, skriver 'kart' på Al Jazeera i en af de 93 kommentarer, Iraks bøn om militær hjælp har fået.

Hvad mener du? Skal USA sætte fly ind mod ISIL - og skal andre lande - f.ex. Danmark - også hjælpe?

Den øverste chef for det amerikanske militær, general Martin Dempsey, bekræfter at Irak har bedt om hjælp, og tilføjer, at Barack Obama ikke behøver sprøge kongressen om lov, for at sende fly ind mod ISIL.

0 kommentarer
Vis kommentarer