Pige mobbet i skole: Vil have 50.000 af kommunen

Den svenske diskrimineringsombudsmand har i dag meddelt Norrbotten Kommun, at de skal i retten og forklare, hvorfor de ikke greb ind mod mobning af en etnisk pige.

- Der er tale om grov mobning, hvor mindst to klassekammerater gennem længere tid har kommenteret pigens hudfarve og etniske baggrund.

- Mobningen begyndte i efteråret 2009, og der er blevet kastet sten efter pigen, og der blevet ridset hagekors og grove skældsord i pigens bord.

Sådan beskriver en talsmand fra den svenske Diskrimineringsombudsmand, den mobbefyldte skoletid en pige i Norrbotten har haft. Og som nu fører til at der bliver indledt en sag mod kommunen, der driver skolen, for ikke at have grebet tilstrækkelig hårdt og effektivt ind for at få stoppet mobningen.

Se også: Skole må bøde 10.000: Vikar kaldte min søn perker

- Det her handler om tilbagevendende krænkelser igennem lang tid, hvor skolen har mislykket med at følge op og sætte effektivt ind.

- Og i og med at mobningen fortsatte, mener vi, at skolens indgreb har været utilskrækkelige, uddyber diskrimineringsombudsmans Agneta Broberg i en pressemeddelse.

Erstatningskravet ligger ikke fast endnu, men talsmanden vurderer, at kommunen kommer til at betale mellem 50.000 og 100.000 - hvis de bliver dømt.

Hvad mener du om at kræve erstatning fra kommunen - for klassekammeraters mobning - og skal vi gøre det samme i Danmark?

0 kommentarer
Vis kommentarer