Du lugter af sved, så jobbet går til en anden

Heftig debat om de spørgsmål, arbejdsløse bliver stillet på jobcenteret. Jane H spørger, hvem der vil ansætte en der lugter af sved

Det er OK, at fortælle en arbejdsløs kontanthjælpsmodtager, at han/hun lugter, mener adskillige nationen!-medlemmer. (Foto: Tine Harden)
Det er OK, at fortælle en arbejdsløs kontanthjælpsmodtager, at han/hun lugter, mener adskillige nationen!-medlemmer. (Foto: Tine Harden)

- Hvad er problemet med, at de gør opmærksom på man trænger til et bad eller burde bruge deo

- Hvem vil ansætte en der lugter af sved

Sådan skriver nationens! Jane H. i en af de 215 kommentarer, artiklen om jobcentrenes personlige spørgsmål til arbejdsløse, har fået.

Se også: På jobcenteret: Hvornår var du sidst i bad?

Det første indtryk betyder alt
- Når man stiller ved en arbejdsgiver er det førstehånds indtryk der gælder. Og så kan man være nok så dygtig hvis det første er negativ og en anden får jobbet, fortsætter Jane og Jean K. - der har høstet 22 thumbs up og kun 2 thumbd down, er helt enig:

- Har ikke noget problem med at der bliver gjort opmærksom på hygiejne og fremtoning.

- Hvis man vil ha et job må man jo gøre en indsats. Det tror jeg så også at de fleste voksne mennesker kan finde ud af, nogle har måske blot brug for et venligt skub, skriver Jean, og Carsten H. synes ligefrem, at god vejledning også kan handle om hygiejne:

- Hvis man med sin udstråling viser, at man ikke er interesseret i et almindeligt arbejde, skal man kun være glad for, at nogen fortæller det lige ud.

- Det må høre med til almindelig ordentlig vejledning.

- Hvis man er mere interesseret i at rende usoigneret rundt med piercinger i hele femøren end i at få et arbejde, kan man jo bare fortsætte.

Hvad mener du? Er det kun folk, der har været i bad, der skal have kontanthjælp? 

Alex P - som selv går pænt klædt til daglig - synes det er noget underligt noget, at jobcenterkonsulenterne skal blande sig i hvordan folk ser ud:

- Jeg synes det virkelig er at tale ned til folk. Hvordan folk ønsker at præsentere sig med tøj, hår osv., det må da virkelig være deres egen sag.

- Vil man tilbageholde kontanthjælpen pga. forkert påklædning, en tatovering eller hvad med at man ikke har formået at tabe sig nok i fitnesscenteret? Og hvem skal i øvrigt håndhæve det, hvorvidt fremtoning til evt. samtaler 'falder indenfor hvad der betragtes som normalt'?

Og nationen!-debattør 'Storbymennesket' skriver kort og godt:

- Fik jeg sådan et spørgsmål, så kan de være sikker på at der bliver kvitteret med en røvfuld...

0 kommentarer
Vis kommentarer