OK at give burka-kvinder bøde eller timer i kønskamp

Menneskerettighedsdomstolen blåstempler fransk burkaforbud, og Pia Kjærsgaard overvejer forbud i Danmark

Det er ikke i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention at forbyde den muslimske niqab eller burka - så længe forbuddet også gælder andre former for fuld ansigtsdækning. Det vurderer Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i en afgørelse, der har tygget på sagen i tre år.

En fransk kvinde, født i 1990, indbragte Frankrig for domstolen den dag burkaforbuddet trådte i kraft i april 2011, og selv om menneskerettigheds-dommerne skriver, at forbuddet stiller muslimske kvinder, der skal være tilsløret, i en vanskelig situation., så er forbuddet i sig selv ikke 'nedværdigende eller diskriminerende behandling'.

Skal lære om ligestilling
Heller ikke straffen for at bære burka - en bøde på 150 euro eller tvungen deltagelse i lektioner om ligestilling og franskeværdier - er nedværdigende ifølge dommerne, og herhjemme har Pia Kjærsgaard ifølge BT nu tanker om et dansk forbud. Og nationens! Bent L. synes også, der giver mening at forbyde tildækkede ansigter:

Kom så seriøse politikere
- Det er åbenbart hensynet til den sociale samhørighed med det land og dets befolkning, som har været afgørende. Det må så betyde, at Danmark uden problemer kan forbyde tørklæder og gule beduintelte i det offentlige rum.

- Håber at der findes seriøse danske politikere, som vil tage de fornødne initiativer til lovgivning på området, skriver Bent L, mens Jan B H. er mere afslappet:

- Hold da op, føler i jer truede?

Biler med tonede ruder er også farlige
- Så længe de kvinder der bærer den slags påklædning forstår, at de ikke kan gå ind i en Bank, eller bruge rejsekort med billede på, uden at ville vise deres ansigt, er jeg sgu ligeglad.

- Vi burde vel også forbyde biler med mørkt-tonede ruder? Der kunne sidde bevæbnede mørkemænd i de biler, uden at man kan se dem :)

- Det her er på linie med ryge-hetzen og så meget andet, lad os sætte folk op imod hinanden, så er de travlt optaget så de ikke ser hvad der i virkeligheden sker i samfundene, hvis Burkaen er vores største problem, har vi ingen problemer, skriver Jan.

Hvad mener du? Ser du burka'er - og synes du de skal forbydes?

 

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer