Christiansborg til Muslimborg: Nu må tavse muslimer tale

Latifa Ljørring opfordrer

Anjem Choudary foreslog forleden, at omdøbe Christiansborg til Muslimborg. (foto: arkiv/AP)
Anjem Choudary foreslog forleden, at omdøbe Christiansborg til Muslimborg. (foto: arkiv/AP)

- I Deadline på DR2 torsdag 26. juni fremførte den britiske, islamiske prædikant, Anjem Choudary, det synspunkt, at hvis sharialovene blev indført, ville det blive det bedste system i hele verden.

Sådan skriver Latifa Ljørring, byrådsmedlem for Venstre i Greve og populær debattør på bl.a. b.dk i et indlæg til nationen! om Anjem Choudary, der angiveligt kan skaffe unge europæere kontakt med terrorgruppen ISIL/ISIS.

Hidsige Deadline-seere
Forleden gav han DR2s Deadline-seere et indblik i muslimsk tankegang, der på Deadlines Facebookside har vakt heftig debat med foreløbig 212 reaktioner. Det er ca. 100 gange mere end andre Deadline-sager får - og de fleste føler som Latifa, at Anjems islam er helt forkert. Latifa fortsætter sit brev således:

Se interview med Anjem Choudary her

- Han mener, at sharialove sikrer alle menneskers grundlæggende behov. Efter 1.302 år med sharia er der afhugget under 200 hænder, og tyveri er udryddet, påpeger han.

Latifa Ljørring.
Latifa Ljørring.

Fra Christiansborg til Muslimborg
- Derfor er afhugning af tyves hænder en guddommelig lov, meget vigtigt og noget, som han støtter fuldt ud. Han vil også stene ægteskabsbrydere. Og han vil omdøbe Christiansborg til Muslimborg.

- Sådanne radikale islamister gør, at jeg som fredelig muslim føler, at jeg ingen stemme har.

Vil kæmpe mod hans synspunkter
- Jeg tager fuldt ud afstand fra det, som Anjem Choudary siger og gør. Han skal absolut IKKE repræsentere mig som muslim, og imod hans mål og synspunkter kæmper jeg gerne til døden, skriver Latifa.

Og det må andre også
I et tidligere indlæg på b.dk - overskriften lyder 'Verden er træt af muslimer' - vurderer Latifa, at op mod 70 procent af muslimerne støtter de mere aktivistiske trosfæller, fordi de tier og ikke tager afstand.

Og at hun og resten af de 30 procent, der ikke støtter dem, risikerer enten dødstrusler fra vores islamist-venner eller at blive fanget i det, der kommer til at ske for vores fjendtlige islamister, hvis ikke deres irrationelle adfærd snart stopper.

En kraftig opfordring
- Jeg opfordrer på det kraftigste til, at hvis man vil overleve som en religion, der foretrækker at leve fredeligt, produktivt og lykkeligt, skal man tage afstand fra de radikale islamisters udtalelser og handlinger, skriver Latifa.

Men hvad mener du? Kan man gøre fredelige muslimer ansvarlige for andres ord og handlinger?