Træt af jødehad: Flasher kalot på Nørrebrogade

Danske jøder fortæller, at de i stigende grad bliver mødt af tilråb i København. Flere politikere protesterer

Rasmus Jarlov havde kalot på, da han besøgte synagogen i København for nylig. Han har ikke selv jødiske aner, og skal derfor låne en kalot til marchen.(privatfoto)
Rasmus Jarlov havde kalot på, da han besøgte synagogen i København for nylig. Han har ikke selv jødiske aner, og skal derfor låne en kalot til marchen.(privatfoto)

- Vi vil gerne have gaderummet tilbage fra folk, der hader og chikanerer jøder, som der desværre har været en hel del eksempler på i den senere tid.

- Jødiske symboler og påklædning har lige så meget ret til at være i gadebilledet som eksempelvis det muslimske tørklæde. Det skal alle acceptere og vænne sig til.

Malmø: Flere råber 'forbandede jøder'

Sådan lyder det fra den konservative københavner Rasmus Jarlov, der sammen med SFs folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen planlægger at tage en tur op og ned ad Nørrebrogade torsdag eller fredag afhængig af politiets tilsagn.

Føtex tillader muslimsk tørklæde: Jødehat er stadig forbudt  

Vanvittigt at vi er nået dertil
- Andre grupper kan også opleve diskrimination, men jøderne er mig vidende den eneste minoritet, som ligefrem bliver overfaldet på gaden på grund af deres religion og ikke kan skilte med, hvem de er af frygt for deres sikkerhed.

- Det er vanvittigt, at det er nået dertil, og det virker desværre til, at det bliver værre og værre. Det hører ikke hjemme i Danmark og skal stoppes, siger Rasmus Jarlov, der håber at andre politikere og især også almindelige mennesker vil deltage i marchen.

Ekstra Bladet har i dag modtaget et læserbrev fra Sofus H om samme emne. Sofus skriver:

Flygtninge skal ikke tage deres krig til Danmark
- Man ser aldrig jøder eller bøsser lave ’hate crimes’ på andre trossamfund eller minoriteter, nej det er en ensidig handling som myndigheder lukker øjnene for, og som tiden går tror man at de danske myndigheder såmænd billiger disse handlinger – det er skammeligt.

- Hate crimes bør straffes omgående, og hvis gerningsmændene ikke har dansk statsborgerskab, så ud af landet – så hurtigt som muligt.

- Hvis man er flygtet fra Mellemøsten og deres krige, skal de samme flygtninge ikke tage deres krige med herop, de bør blive dér hvor de hører til og kæmpe for deres sag – hvor den hører hjemme, skriver Sofus.

Men hvad mener du om en kalot-march mod jødehetz?