Nul billig frugt til dig: EU-milliard går til destruktion

Frugt- og grøntsagsavlere i EU er ramt af det russiske import-stop, og det kunne betyde lavere priser i Europa. Men det er synes EU er en dårlig ide

For at forhindre heftige prisfald på frugt  og grøntsager bevilger EU-kommissionen nu 125 millioner euro, i omegnen af en milliard danske kroner, til de eksportører, der ikke kan sælge deres afgrøder til Rusland.

Avlerne skal - for at modtage pengene - destruere eller ødelægge deres tomater, gulerødder, agurker, champignoner, kartofler, blomkål, pærer, solbær, kiwi osv og ifølge svd.se er det avlere i især Polen, Litauen, Belgien og Holland, der skal destruere deres sunde fødevarer.

- Og alle avlere - også dem, der ikke er medlemmer af en landbrugsorganisation, kan få støtten, sagde EUs landbrugskommissær Dacian Cialos i går i Bruxelles.

Men hvad siger du? Er det fornuftigt at ødelægge fødevarer for at undgå lave priser? Og havd mener du EUs og Ruslands sanktioner?

Tak NATO og Anders Fogh og EU for lort.
nationens! Karsten H. synes EUs boykot af Rusland er et skridt i den forkerte retning, og tror at Rusland nok komme af med deres varer på verdensmarkedet uden Europa.

- Europæiske virksomheder har investeret rigtig mange penge i det gamle Østeuropa og i Rusland. Herunder også Danmark. Investeringer som NATO og EU nu spiller højt spil med.

Europæiske virksomheder i Rusland er allerede begyndt at kunne mærke virkningerne af de europæiske sanktioner, idet det er sværere at få varer ud og ind af Rusland. Det er også blevet vanskeligere at betale over landegrænserne.

Det er ikke det hverken Europa eller Rusland har brug for. Tværtimod.

Men koldkrigerne i NATO og i EU er desværre stadig ikke kommet videre, på trods af at det er en generation af år siden muren faldt. Kom nu videre, og stop chikanen. Samarbejde og samhandel er vejen frem. Ikke sanktioner. Sanktioner hører fortiden til.

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter