S-politiker: Vil give 90.000 borgere gratis internet

Er det en offentlig opgave at sørge for at borgerne kan komme på nettet? ja, mener en S-politiker der vil tilbyde gratis wi-fi i hele Kolding

Internet er moderne infrastruktur, lyder det fra socialdemokraternes Christian Haugk, der vil give alle borgere i Kolding mulighed at gå nettet uden at betale. (Foto: privat)
Internet er moderne infrastruktur, lyder det fra socialdemokraternes Christian Haugk, der vil give alle borgere i Kolding mulighed at gå nettet uden at betale. (Foto: privat)
Følg nationen!

- I Kolding satser vi på at tiltrække unge studerende, og vi vil gerne sende et klart signal til dem om, at vi er oppe på beatet.

- Vi satser også på flere tilflyttere og på at skabe rammerne for et rigtig godt liv for de borgere, der allerede bor her.

Vil binde kommunen sammen
- Og muligheden for at kunne gå på nettet og hente information og serviceoplysninger overalt i det offentlige rum vil binde kommunen sammen.

Sådan siger den socialdemokratiske gruppeformand i Kolding, Christian Haugk til avisen jv.dk. Christian Haugk - der ikke har nogen ide om, hvad hans gratis wifi-plan vil koste - mener at internetforbindelser er ligeså vigtige som asfaltveje:

Internet er moderne infrastruktur
- Internet er en del af moderne infrastruktur, siger Haugk, der har bedt kommunens økonomiudvalg om at kigge på sagen. Tidligere har Københavns Kommune luftet tanken om et offentligt tilgængeligt wifi-system. Dengang var Telefindustrien ifølge Computerworld meget kritiske over for et gratis kommunalt net - mens læserne var mere positive:

- God ide. Staten tvinger jo alle pensionister til at være digitale i 2015, så fri WIFI., fra kommunerne er en rigtig god ide, skrev Kurt B, og Martin Ni. kunne fortælle, at Danmark er et uland i wifi-forstand:

Udlændinge spørger forgæves efter wifi
- Jeg har en del venner som bor i udlandet, når de er i Danmark brokker de sig altid over den manglende Wi-Fi. Specielt dem fra Asien, kan slet ikke forstå at vi ikke har Wi-Fi over alt.

Danskere lader internetadgang afgøre rejsemål

- Så vi skal helt sikkert have udbygget Wi-Fi i København. Teleindustien har haft mange år til at gå ind på markedet, men har fravalgt det. Derfor må kommunen nu træde til og bygge Wi-Fi zoner, så turisterne kan opdatere Facebook, Twitter, Instragram og så videre, skrev Martin.

Hvad mener du? Er det en offentlig opgave at sørge for gratis netadgang?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind