Zouheirs mor blev sur: Hans søn skal nemlig ikke omskæres

Hvem skal bestemme, om man skal omskæres? Muslimske Zouheir fik et nyt syn på sagen, da han så sin syv måneder gamle søn på skanningen

Zouheir og søn.
Zouheir og søn.
Følg nationen!

- Mit navn er Zouheir, jeg er 34 år, dansk statsborger og oprindelig fra Libanon, født i Palæstina.

- Jeg er muslim, omskåret og heldigvis godt tilfreds med det. Skulle jeg selv have truffet valget som ung voksen, var jeg nok også blevet omskåret - og dét er i mine øjne sagens kerne.

Det er min religion 
Sådan indleder Zouheir, vordende far fra Frederiksberg, en opfordring til andre muslimske forældre om at lade deres drengebørn selv bestemme, om de skal omskæres. Zouheir og hans kone traf deres beslutning, da de havde været til skanning - hans brev fortsætter således:

- Beslutningen om at blive omskåret skal være hver enkelt persons eget frie valg. Det er min religion, og det bør derfor også være min beslutning, om jeg vil følge traditionen med at blive omskåret eller ej.

- Jeg er forlovet med verdens dejligste kvinde, som er syv måneder henne med vores begges første barn. Det bliver en søn, og vi glæder os helt vildt.

Bølgerne gik højt, da jeg fortalte det til mor
- Men længe frygtede jeg øjeblikket, hvor jeg skulle kigge min mor i øjnene og fortælle hende, at vi har besluttet ikke at omskære ham. Helt som jeg forestillede mig det, blev hun desværre sur, og bølgerne gik meget højt.

- Men vores barn er vores, og det er derfor vores beslutning. Vores søn skal selv vælge omskæring til eller fra, når han bliver gammel og myndig nok til at træffe den beslutning. Sådan bliver det!

- Jeg er sikker på, at rigtig mange unge muslimer ikke engang er klar over, hvorfor det skal gøres, og jeg er også sikker på, at når de alligevel vælger at gøre det, så er det på grund af pres fra deres forældre, bedsteforældre og andre familiemedlemmer.

Er faktisk ligeglad med familiens mening
- Det pres, mange unge muslimer udsættes for, er sgu ikke for børn. Det handler ofte om, at familien ikke må miste ansigt over for andre. Men helt ærligt, I couldn’t care less.

- Jeg har egentlig altid haft en forestilling om, at hvis jeg fik en søn, så skulle han omskæres ligesom mig - selvfølgelig skulle han da det. Men da jeg hørte hans hjerteslag til skanningen, mærkede ham sparke for første gang og så ham inde i min kærestes mave, blev kærligheden så overvældende, at jeg på ingen måde kan tillade nogen at påføre ham smerter af nogen art.

Børneomskæring hører ikke til i Danmark år 2014
- Og det er da i grunden også forkert at skære i raske børn, synes jeg.

- Jeg håber, at andre par i samme situation læser og forstår det, jeg skriver. De undskyldninger, man tit hører, om hvorfor børn skal omskæres, hører simpelt hen ikke til i Danmark i år 2014.

- Lad fremtidens drenge selv bestemme over deres krop. Hvis min søn en dag ønsker at blive omskåret, vil jeg bakke ham op. Men det skal være hans valg.

Hvad synes du? Og hvor gammel synes du, en dreng skal være, før han selv kan bestemme, om hans forhud skal af?

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind