Bilejer forstår ikke rykker fra SKAT: Betal 5825 kr

nationen! er blevet kimet ned af uforstående bilejere, der har modtaget rykkere for 2012. SKAT siger de skal betales

- I alle årene har jeg betalt via PBS, og det har fungeret fint. Troede jeg. Nu har jeg så fået den her regning - det har min far og mor også - og det forstår jeg ikke en lyd af.

- Jeg har ringet til SKAT i dag - det varede 40 minutter at komme igennem - og de siger, at de har sendt mig tre rykker-breve, men dem har jeg altså ikke modtaget.

Jeg synes der er uretfærdigt
- De siger, at der har været fejl i deres system, men jeg har ikke penge til at betale de 5825, så nu er jeg bange for at politiet tager mine plader.

 

Sådan siger nationens! Brian J. der en af cirka 50.000 danskere, der i denne uge får eller har fået en rykker fra SKAT for manglende betaling af vægtafgift i 2012 og 2013.

- Jeg synes det er uretfærdigt, for hvordan skal jeg lige skaffe 5800 kroner siger Brian, der kører i en Ford Mondeo fra 1996.

 

nationens! Stephan P har også fået en uforståelig rykker - den handler om året 2010.

- Jeg har selv modtaget en regning på 3.861.71kr for efter deres mening manglende afgift på biler tilbage fra 2010 frem til december 2013.

- Den ene er oveni købet på en bil, der blev omregistreret dagen efter salg OG som oveni købet var REGISTRERET i min kærestes navn, skriver Stephan P.

Ny teknik har taget lidt tid at få til at virke
Nicole N og John S klager også over de uforståelige rykkere, men SKATs pressesektion har en god forklaring.

- SKAT udsender i øjeblikket rykkere for afgifter til ca. 50.000 borgere om ugen.

- Det gør vi, fordi SKAT i juni 2012 indførte et nyt Digitalt Motorregister (DMR). Den nye teknik bag DMR har betydet, at SKAT først er blevet klar til at udsende rykkere ved udgangen af 2013.

Vi rykker trinvist og giver god service
- Vi sender rykkerne ud trinvis for at sikre, at vi kan give de borgere, der henvender sig, den nødvendige service.

- Derfor er der i øjeblikket borgere, som modtager rykkere for afgifter, som skulle have været betalt i 2012 og 2013. Vi har en forventning om, at disse store portionsvise rykkere vil være afsluttet inden oktober 2014.

Vi har lavet et specielt speak
- Det giver naturligvis et stort pres på SKATs telefoner med ca. 1.000 ekstra opkald pr. dag alene på dette fagområde.

- Derfor kan det desværre ikke undgås, at der opstår længere ventetider end normalt, hvilket vi forsøger at imødegå med et specielt speak, hvor også ventetiden oplyses.

-  rykkerskrivelsen har vi samtidig angivet et direkte telefonnummer (7222 1241), så borgeren undgår omstillinger eller tastevalg, skriver SKAT til nationen! og på skats hjemmeside kan man da også læse, at det er meget svært at komme igennem i disse dage.

Hvad mener du? Har du også fået en rykker, du ikke forstår? Og synes du at bilejere der nu pludselig får rykkere for beløb, de troede de havde betalt, skal have mulighed for at få en afdragsordning?

 

 

 

 

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer