Peter afmeldte bil: SKAT sender rykker alligevel

Flere hundretusinde bilejere kan se frem til at modtage en rykker fra SKAT. Peter har fået en - men bilen var afmeldt og skrottet

- Jeg er en af de 'heldige', der har modtaget en rykker på vægtafgift fra SKAT.

- SKAT er så elskværdige at opkræve vægt- og udligningsafgift frem til 31-12-2013, selvom
det fremgår af motorregistret (SKAT), at bilen er afmeldt/skrottet pr. 30-05-2013.

- Jeg har naturligvis prøvet at kontakte SKAT for at få en forklaring, men når jeg ringer, tager de ikke telefonen, og når jeg mailer, får jeg ikke svar.

Sådan skriver nationens Peter D. i en af de mange kommentarer, Facebook-reaktionerer og mails, artiklen Se også: Bilejer forstår ikke rykker fra SKAT: Betal 5825 kr har afstedkommet. Peter har fået 2 ugers frist til at betale vægtafgift for 11 måneder i 2013 - problemet er bare, at Peter afmeldte bilen d. 31. maj. og derfor ikke mener, at han skal betale:

Her afmelder Peter sin bil
Her afmelder Peter sin bil
 

 

Her får Peter en rykker for den bil, han har afmeldt.
Her får Peter en rykker for den bil, han har afmeldt.
 

- Det værste er næsten, at jeg ikke bliver overrasket, men bare tænker 'Nå..nu igen'.

- Siden 2010 har jeg modtaget så mange fejlagtige opgørelser fra SKAT vedr. personskatter og afgifter, at jeg nærmest ville blive chokeret hvis de sendte en rigtig opgørelse.

- Jeg ville seriøst hellere skylde penge til HA'erne end SKAT. For det første Kan HA'erne finde ud af at specificere deres gæld. For det andet er de bedre til at regne.

På SKAT.dk kan man se, at de op mod 300.000 rykkere, der bliver sendt ud i løbet af efteråret, allerede har skabt massiv kø på telefonen.

Har du også fået en rykker, du ikke forstår?

I går klagede Brian over, at han skulle betale næsten 6000 kroner i et hug - og af de 21808 læsere, der har deltaget i debatten mener 75 procent, at de berørte bilejere burde få en afdragsordning.

I et af de svar, SKAT har lagt på hjemmesiden til undrende bilejere, kan man læse at SKAT indrømmer rod i systemet:

Hvorfor modtager jeg en rykker på et krav for et køretøj, jeg har solgt? Du skylder stadig afgifter for den del af perioden, du stadig var registreret som bruger eller ejer af køretøjet.

Hvorfor sender SKAT en rykker, når jeg har betalt beløbet?

 

 

 

Din betaling kan være havnet det forkerte sted i systemet. Vi vil undersøge sagen og beder dig derfor sende os et skærmprint med posteringsdetaljer (betalingsidentoplysninger) fra din netbank som dokumentation (ikke kontoudtoget). Send det til os via skat.dk/kontakt.
0 kommentarer
Vis kommentarer