Husk de 46 soldater-kister - og dem der overlevede

Det er flagdag i morgen, og April Chris arrangerer i samarbejde med De Blå Baretter en stor takke koncert Christiansborg Slotsplads for de danske udsendte på. Læs her hvorfor...

April Chris og nogle af de danske soldater, der efter hendes mening ikke får nok anerkendelse for deres indsats. (Privatfoto)
April Chris og nogle af de danske soldater, der efter hendes mening ikke får nok anerkendelse for deres indsats. (Privatfoto)

- Jeg sidder i disse dage og lægger sidste hånd, på en stor GRATIS takke koncert, for danske udsendte og deres familier.

- Det er i anledningen af vi har den nationale flagdag d. 5. september.

I USA kan de fejre de udsendte
- I USA hedder den VETERANSDAY, og bliver fejret alle steder, med kæmpe opbakning fra befolkningen , politikerne og ikke mindst kunstnerne, som står i kø for at optræde gratis for deres tropper- deres familier og befolkningen.

- Her jeg taler om de helt store verdensnavne.. i flæng kan nævnes Nickelback- KISS – Metallica- Adam Lambert- Beyonce- Michael Bublee ect., ja selv Hollywood bakker op om deres soldater.

- Det er noget de sætter en stor ære i.

Men danske soldater får ingen anerkendelse
Sådan skriver April Chris, der selv har været soldat, og derfor ved en smule om den berøringsangst, Danmark har over for folk, der har været i krig, i et indlæg til nationen!:

- Taget i betragtning af, at vi har alene igennem de sidste 14 år haft udsendt i Afghanistan- 2 hold om året i fast rotation og så alle de andre udsendelser vi har haft og stadig har i nogle af verdens brændpunkter, er det paradoksalt, at soldaten ikke nyder anerkendelse herhjemme.

Se også: Vil ikke ære dræbte danske soldater

- Tvært om, de lever med at offentligheden stiller dem til ansvar for politikernes beslutninger.

'Du er jo bare en blodtørstig morder'
- Ofte hører de 'du har selv valgt at gå ind', 'Du kan bare opsige din kontrakt', 'du er også bare en blodtørstig morder', og andre og til tider mere barske angreb.

- Skal soldaten virkelig også stå for skud for samfundets opbygning og system ?? Skal de bare sige deres kontrakt op hvis de ikke er enige ??

- Der jo ikke nogen soldater der går ind til en mission, med den ide eller det motiv, om at de vil ødelægge, stjæle og dræbe.

Danske soldater kæmper både ude og hjemme
- Som soldat går jo ind til en mission om at man skal nedkæmpe fjenden, der undertrykker andre og at man vil gøre en forskel og noget godt for nogen..

- Den danske soldat kan da ikke både kæmpe ude og stå for skud for beslutningerne de ikke selv træffer når de atter er hjemme.

- Soldaten står jo netop for fred, og ideen med flagdagen er jo netop, den IKKE er politisk.

De kæmper for din magelige røv

- Den handler om at de drenge og piger i trøjen , som vi sender ud i verdens brændpunkter, netop sætter deres liv og helbred på spil, for alt du ikke skal lette din magelig røv ned i et beskyttelseskammer, fordi en eller anden fraktion af psykotiske religiøse fanatikere, har fået den lystige ide at smide en bombe.

- Og skal vi skabe fred - så skal vi sgu bakke op om vores soldater, som netop bliver sendt ind i konfliktfyldte områder, skriver April, der sammen med De Blå Baretter, skruer op for musikken på Christiansborg Slotsplads fredag kl. 17.30.

Skal du deltage i flagdagen - og er du enig med April, når hun siger at danske soldater mangler anerkendelse? 

0 kommentarer
Vis kommentarer