Derfor skrider 'de gode perkere'

Fadime Turan fortæller, hvorfor et større antal kvinder udvandrer til Tyrkiet: 'I Danmark blev de set som perkere, andengenerationsindvandrere, muslimer, der altid skulle stave deres navn – i Tyrkiet blev de værdsat og anerkendt'

Det danske debatklima får mange veluddannede med f.ex. tyrkiske rødder, til at udvandre fra Danmark efter endt uddannelse. Har vi råd til det, spørger debattøren Fadime Turan. der nævner Venstre Inger Støjberg og Koservatives Rasmus Jarlov som skadelige debattører. (Foto: Jyllands-Posten)
Det danske debatklima får mange veluddannede med f.ex. tyrkiske rødder, til at udvandre fra Danmark efter endt uddannelse. Har vi råd til det, spørger debattøren Fadime Turan. der nævner Venstre Inger Støjberg og Koservatives Rasmus Jarlov som skadelige debattører. (Foto: Jyllands-Posten)

- De fleste kommentarer bekræfter desværre Fadime Turan i, at det for veluddannede og velfungerende indvandrere/udlændinge er klogest at forlade Danmark med den negative holdning, der er overfor udlændinge.

- Det er det i øvrigt også for etniske danskere, der ikke trives med indelukket fims og jantelov.

Sådan skriver Hans L., en af de 28 netdebattører, der har kommenteret indlægget 'De gode perkere skriver' på politiken.dk. Fadime Turan beskriver, hvordan veluddannede minoritetsdanskere søger til lande med et mindre betændt debatklima end her, og giver debatklimaet i Danmark skylden:

Se også: Indvandrer-navne står i vejen for job

- Pia K. vil tvinge trusserne, eller var det tørklædet, af alle muslimske kvinder.

- Støjberg vil kun have de dygtige ind – resten ud i Øresund i en fart. Og Kalot-Jarlov marcherer gennem Nørrebrogade, nu uden skrårem og seler.

- Kunne det tænkes, at politikerne skyder sig selv i nosserne, medens de i flok pisser i bukserne for at holde varmen, spørger Fadime og politiken.dk-debattøren Bo A er helt enig:

Heksejagten fra Christiansborg

- Der er ikke noget at sige til at veluddannede muslimer forlader landet, det er en logisk konsekvens af den heksejagtlignende retorik der udstrømmer fra dele af det danske folketing, skriver Bo.

John C mener, at en del af substansen er korrekt, og minder om, hvor dårligt Danmark håndterde muresn fald:

- Dengang -  i 89-90 -kunne lande som Tyskland og Sverige, bruge de veluddannede mennesker fra alle lande i østeuoropa, som allerede sad langt oppe i virksomhedernes hieraki, som brohoved i disse lande, og dermed give et forspring, skriver John C, mens andre debattører glæder sige over, at de veluddannede tyrkiske kvinder Fadima fokuserer på, nå er rejst hjem til Tyrkiet:

Kan tjene flere penge i Tyrkiet?
- Det er glimrende at veluddannede Dansk/Tyrkere tager hjem til oprindelseslandet Tyrkiet og arbejder med på at skabe velstand i landet, - da det netop var mangel på velstand der gjorde deres forældre og bedsteforældre til økonomiske flygtninge og indvandrer til Danmark.

- Der et i øvrigt også større økonomisk fornuft i at bruge sin danske uddannelse på et større Tyrkisk marked i et land i økonomisk fremgang.

- Tyrkiet har jo ca. 75 mio indbyggere og med et BNP på 729,983 mia. USD mod Danmarks, 5,6 mio indbyggere og et BNP på 310,8 mia. USD.

- Og mon ikke også Dansk/Tyrkerne tager deres erfaringer fra et velfungerende Dansk humanistisk verdsligt og debatterende demokrati med hjem til Tyrkiet, - og også på den måde er med til forbedre landet.., skriver Emil EJ. '

Hvad mener du - er det godt eller skidt at veluddannede minoritetsdanskere søger til andre lande?

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer