'Det ikke sjov at hedde Özcan Kizilkaya som ordbilnd'

Hvor gode er skolerne til at hjælpe, de ordblinde danskere? Ikke særlig gode, mener flere ordblinde

- Hvem er jeg .. jeg en person på 25år sidder i kommunalbestyrelsen i ballerup kommune..

- Hvis du spørger mig så kan Ordblindhed være vej til kriminalitet.. 

- Da jeg slev er ordblind har være det i helle min folkeskolen være ordblind uden de ved det .. 

Sådan - helt præcist - skriver en af de godt 200.000 ordblinde danskere, Özcan Kizilkaya, i en mail til nationen! som reaktion på 70-årige Anettes nødråb:

Ordblind enke: Jeg forstå ikke papir fra komune

Hendes afdøde mand har altid klaret papirerne, men nu hvor hun er alene er det hende, der skal stå for det. Og da hendes børn også er ordblinde, føler hun sig svigtet af systemet. Og det er hun altså langtfra den eneste, der gør. Af de 4655 læsere, der har svaret på spørgsmålet 'Får de ordblinde hjælpe nok?', svarer mere end halvdelen 'ja'. Ozkan skriver videre i sit brev:

Lærerne skal spotte det og tage hånd om det
- Jeg mener der skulle være mere fokus omkring elever som er ordblinde, at staten burde bevilge flere penge i disse område, da det kan være svært at råbe højt om.

- Jeg mener også lærerne på folkeskolener skal uddannes i at spotte ordblinde i tidligere alder, så man kan tag hånd om det.

- Jeg mener stadig at samfundet ser tabu på ordblinde det kan have konsekvenser, som psykiske lidelser, og dårligt selvtillid og at man ikke er social i samfundet, fortsætter Ozkan, men noget tyder på, at Ozkan kæmper mod udviklingen. 

Kommuner afskaffer ordblindhed

I august måned skrev Mattias Tesfaye om en ung mand, der havde gået ti år i skole - men først blev 'opdaget' da han begyndte på teknisk skole.

Og mange af de reaktioner Tesfaye fik på den historie, tyder på, at livet som ordblind ikke bliver lettere de næste år - tværtimod. Flere lærere skrev nemlig sådan her til Tesfaye:

 

Hvad mener du? Er det fornuftigt at afskaffe ordblindhed?