Aha: 83 procent kvinder i statsforvaltningens samværskontor

Masser af de skilsmisse-fædre, der ikke kan lave en aftale med ex-konen om samvær, synes der skal flere mænd ind i sagsbehandlingen. Hvad synes du?

Følg nationen!

- Statsforvaltningen er ikke for alle, det er kun for kvinders veg og vel.

- Det er mødrenes behov, der bliver lyttet til, og som far får man at vide, at barnets behov er at være sammen med sin mor i de første 6-8 år.

Kvinder kender ikke børns behov for en far
- De (de kvindelige ansatte i Statsforvaltningen red.) kan ikke svare på, hvornår et barn har behov for en far.

Sådan skriver Gummifyr på nationen! i en af de mange hundrede kommentarer der er kommet fra især mænd, der føler sig snydt for samvær med deres børn. Mange af mændene peger på, at kønsfordelingen i de kontorer, der arbejder med f.ex. samværssager er skæv - og Statsforvaltningens egen opgørelse viser da også, at der er en overvægt af kvinder. 

Skilsmisse-far: Staten holder med mødrene

- Jeg prøvede det samme, og jeg tror desværre at grunden til det er, at 90 % af sagsbehandlerne er kvinder, sorry kvinder men sådan er det jo, skriver AllanJ og Ken C. synes også han er stødt i en mur af afvisende kvinder:

Inkompetente rejekællinger
- Folk aner aner ikke hvor involveret en moderne far er.

- Men det betyder bare ikke noget i Statsforvaltningen - hvor en flok inkompetente, bredrøvede rejekællinger skal administrere en lovgivning, de ikke selv forstår!

- Jeg har selv været igennem møllen, der også bød på trusler fra sagsbehandleren (Jep, hun var kvinde), skriver Ken C og Jan B følte sig så dårligt behandlet, af de kvinder, der havde hans samværssag, at han synes der skal være lige mange kvinder og mænd involveret i samværssager.

Hvad mener du? Tror du flere mænd i statsforvaltningen vil betyde at flere fædre vil føle sig bedre behandlet?

Statsforvaltningens famileretlige kontorchefer har selv været inde på kønsspørgsmålet, og peger på, at mange mødre er bopælsforældre, mens fædrene er samværsforældre:

- I Statsforvaltningen forholder vi os slet ikke til køn. Vi skelner mellem bopælsforælder og samværsforælder. Ser man på tallene for, hvem der er henholdsvis bopæls- og samværsforælder, finder man måske noget af forklaringen på, hvorfor kønnet bliver et emne i debatten.

Det er fordi mor er bopælsforælder
- Hovedparten af alle skilsmissebørn bor nemlig hos deres mor. Enten fordi forældrene selv aftaler det, eller fordi domstolene afgør det. Det gør dermed hovedparten af fædrene til samværsforældre.

- Og da det er Statsforvaltningen, der afgør, hvor meget samværsforælderen skal se sit barn, når forældrene ikke er enige, handler sagerne ofte om faderen. Ikke fordi han er far eller mand, men fordi han er samværsforælder, skrev kontorcheferne i en kronik i Politiken.

Hvad synes du? Skal Statsforvaltningen ansætte nogle flere mænd? Eller skal det være muligt at give skilsmisse børn to bopæle?

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.