Læserne: Fat dog pennen, Margrethe!

Dronningen afviste at sende hilsen til 10-årig drengs gamle oldemor på knap 90 år. Nu diskuterer Ekstra Bladets læsere sagen

(POLFOTO)
(POLFOTO)

Er det rimeligt, at Dronning Margrethe takker nej til at skrive en fødselsdagshilsen til en syg kvinde på knap 90 år, som går op i kongehuset med liv og sjæl og har gjort det de sidste 50 år?

Det diskuterer Ekstra Bladets læsere flittigt efter, at vi i går kunne berette, at en 10-årig dreng ikke fik sit ønske opfyldt, da han bad dronningen om en hilsen til sin oldemor.

Se også: Skuffet far: Margrethe afviste 10-årigs ønske

Man skal nemlig kende dronningen personligt eller fylde 100 år, før Dronning Margrethe sender en fødselsdagshilsen.

Fravig principperne
I sagen her mener mange af jer læsere dog, at dronningen skal gøre en undtagelse og skrive til den gamle kvinde, der fylder 90 år den fjerde oktober, og som højst sandsynligt ikke lever længe nok til at blive 100 år.

- Hvorfor i alverden skulle hun ikke kunne fravige principperne? Det eneste, hun skal gøre, er at sætte sin underskrift, resten klares af andre. Dronningen bliver ikke overanstrengt for den gode hyre, skatteyderne betaler hende, det gør ingen i kongehuset. Som jeg ser det, skal kongehuset da gøre alt for at have relationer til folket, ellers har de ingen eksistensberettigelse, skriver Jeanette T. på nationen!

Og den holdning er Jeanette T ikke alene om at have.

- Når der sidder en syg ældre dame, der har fulgt kongehuset tæt, og som virkelig ville være glad for sådan en hilsen, så synes jeg bestemt godt hun kunne få det!! Det er sådan en 'lille' ting, der kan give en masse glæde, skriver Kristine Josephine Rybalko på Ekstra Bladets facebookside.

Danmarks dyreste kontanthjælpsmodtager
Flere læsere ser en kort hilsen som noget, Dronning Margrethe da snildt må kunne klare.

- Jeg tror slet ikke, det er hende, der skriver brevet, kan være, hun lige skriver under...Kongefamilien er Danmarks dyreste kontanthjælpsmodtagere, og modsat de andre kontanthjælpmodtager, så gør kongehuset ikke en indsats for at slippe for at få deres sociale ydelse...Se det er rigtige samfundsnassere, skriver Danni P på nationen!

Og Danni P er ikke den eneste læser, der har en skarp holdning til kongehuset.

- (Dronning Margrethe, red.) får flere millioner kr. i løn og laver ikke en skid. Da hun har 150 ansatte til det, kunne hun så ikke lige lave en krusedulle på et stykke papir, så den gamle dame kunne få fred, men nej nej, skriver Morten B på nationen!

Skal alle så have en hilsen?
Der er dog ikke kun læsere, der mener, at Margrethe må gribe pennen og skrive til den syge kvinde. Mange mener, at det er helt fair, at dronningen overholder de regler, kongehuset har sat op i forhold til personlige hilsner.

- Hun kan sgu da ikke fravige principperne, næste gang er det en 80-årigs fødselsdag og et guldbryllup. Come on, skriver Henrik S på nationen!

Også Rikke Fredslund Rasmussen deler den holdning.

- Så kan hun jo ikke lave andet, hvis hele Danmarks befolkning skulle have en hilsen på deres fødselsdag, skriver hun på Facebook.

Flere læsere peger derfor på, at faren til den 10-årige dreng derimod må acceptere, at hans søn får et nej fra dronningen.

- Faren er nødt til at forstå, at kongehuset ikke har tid til den slags pjank. Hvis dronningen sendte et brev til den 90-årige kvinde, ville alle jo lige pludselig have en fødselsdagshilsen, og det ville blive noget værre roderi. Det bliver han simpelthen bare nødt til at forstå. Kongehuset har jo sådan set også et arbejde, der skal passes, og hvis man har travlt, så jo, kan det godt tage lang tid at 'skrive et par linjer,' skriver Gylsen A.Torben R.

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer