Frikendt og løsladt: Skal betale 3600 kr for fængsel

Kan man kræve betaling for et fængselsophold, når den fængslede ender med at blive frikendt. Ja, hvis den fængslede er en hund, siger Vestegnens Politi

- Mimis ejere er dybt rystet over at modtage en regning for pensionsopholdet, et ophold som ikke var deres valg.

- Det var jo politiet, der konfiskerede deres hund i forbindelse med en skambidssag - en sag Mimi senere blev frikendt for og hjemsendt.

- Den hjemsendte Mimi var skyggen af sig selv og så mildest talt miserabel ud og havde tabt over 3 kg.

Fik hund tilbage fra politi: Udmagret og med klamt sår

Sådan skriver Charlotte fra Foreningen Fair Dog om en hundesag, der endte med at hunden ikke blev dømt til aflivning - men som alligevel koster ejerne 3500 kroner.

 

Det er under al kritik
- Vi ser desværre, at mange hunde konfiskeres inden politiet kender til, hvad der er i sagen og selvom hundene bliver frikendt og hjemsendt, ser vi at ejerne modtager regningen for pensionsopholdet alligevel.

- Det er under alt kritik og der står i loven at politiet KAN kræve opholdet refunderet af ejerne, der står ikke at de skal.

- Men vi ser desværre, at de gør det i langt de fleste sager, siger Charlotte, men hos Vestegnens Politi, der har sendt regningen, er der ikke nogen forståelse at hente.

Det er generelle regler
Vestegnens Politi - som har sendt regningen for opholdet - oplyser, at der er tale om generelle regler, der stiller alle lige, og at den nye hundelov, der trådte i kraft 1. juli, har betydet, at der sad nogle konfiskerede hunde, der skulle have været aflivet efter de gamle regler, men som efter de nye regler kunen få lov til at komme hjem.

Men hvad mener du? Skal ejeren af en uskyldig hund betale for sit hundefængselsophold?