Så træt af at rygerne holder pause hele tiden

Flere og flere virksomheder indfører totalt rygeforbud - men hvem skal bestemme, hvad du skal lave i din pause?

Mange virksomheder har totalt rygeforbud. Men er det OK, at arbejsgiverne bestemmer om man må ryge i sine pauser? (Foto: Colourbox)
Mange virksomheder har totalt rygeforbud. Men er det OK, at arbejsgiverne bestemmer om man må ryge i sine pauser? (Foto: Colourbox)

- Alle bruger arbejdstiden på alt muligt andet...

- FB, EB, feriebestilling, onlineshopping, sludder ved kaffemaskinen, lange frokostpauser, bedetid, powernaps og sågar motion i arbejdstiden etc...

- Hvorfor skal rygerne forfølges i særlig grad i det perspektiv...? Hvis eller de opfylder deres forpligtelser, og har mulighed for at undgå at udsætte andre for passiv rygning er det vel ikke værre end andres tidsspilde...?!

Det totale rygeforbud er på vej
Sådan skriver nationens! J0K3R i en af de 168 kommentarer artiklen om rygeforbuddets fremmarch har fået. En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at hver fjerde virksomhed har totalt rygeforbud på matriklen. Det er næsten en fordobling siden 2009. Samtidig viser undersøgelsen, at langt de fleste virksomheder forventer, at det totale rygeforbud vil blive mere udbredt, og J0K3R er ikke den eneste, der bliver træt ved tanken:

Se også: Totalt rygeforbud breder sig blandt danske virksomheder

- Det er forrykt, da pausen er privat?. og hvis man vælger at gå ud at ryge i sin egne pause, eller at tage over til en kiosk eller på wc. Må man vel selv bestemme? Vi er godt på vej til at blive lille nord Korea her i landet :(, skriver Jan V., og Gert F. er heller ikke begejstret:

- Længe leve intolerancen... Man bliver mere og mere glad for at stå udenfor arbejdsmarkedet....

- Hvorfor kan folk ikke bare passe sig selv, i stedet for at have ondt i numsen over alting...., skriver Gert.

Træt af rygere der holder pause
Men nationens! Patricia M. synes de totale rygeforbud giver god mening. Ikke så meget på grund af sundhed og lugt, men mere på grund af antallet af pauser: 

- Jeg er så TRÆT af at rygere på en arbejdsplads, mener de har ret til ekstra rygepauser - men IKKE selv skal betale for dem.

Ikke i orden at de skal have flere pauser end mig
- Hvis rygere skal have ekstraordinære pauser, men vi andre ikke-afhængige ikke skal, så er det simpelthen ikke er i orden.

- Man skal bare klare sig med de pauser arbejdsgiveren har fastlagt er iorden. IKKE andet. I sagde selv ja il de vilkår da i blev ansat. Så stop med at pive, skriver Patricia, og Morten N. er enig:

Mange holdt rygepause hver halve time
- For et par uger siden, der fik rygerne at vide på mit arbejde, at de KUN må ryge i deres 2 pauser de har om dagen. Det synes jeg er helt ok. For mange de røg hver halve time, hvilket jeg ikke synes er i orden. Det er lige før der kan spares 2 mand væk nu, pga rygeforbuddet.

Hvad mener du om arbejde og rygning? Er det fint at en arbejdsgiver forbyder rygning totalt? Og er du enig med dem, der mener, at rygerne holder for mange pauser?

 

0 kommentarer
Vis kommentarer