Ny superfood: Popcorn bedre end grøntsager

En tur i biffen er måske ligeså sund som en tur i fitness. I hvert fald har forskere forlængst afsløret at popcorn har flere antioxidanter end adskillige frugter og grøntsager

Hakkebøf med popcorn, popcorn-gratin eller popcorn med mælk.

Sådan kan måltiderne i rigtig sunde familier sagtens se ud i fremtiden, for forskning fra University of Scranton i Pennsylvania, USA, afslører at poppede majs indeholder en del flere af de sunde og nyttige antioxidanter end mange af de frugter og grøntsager, sundhedsguruerne har anbefalet os at spise.

Kun fuldkorn
- Popcorn består udelukkende af ubehandlet fuldkorn, og en portion kan give dig 70 procent af det anbefalede daglige indtag. Og så er der massevis af antioxidanter, forklarer professor og forskningsleder Joe Vinson fra kemi-fakultet på University of Scranton

Popcorn er polyfenol-bomber
Det er især majskornenes indhold af polyfenoler, der har overrasket forskerne. Polyfenol - som også finde i rødvin og humle og frugt - er en antioxidant, som kan sænke vores kolesteroltal og også kan bremse visse former for kræft. Polyfenoler findes også i frugt, men fordi frugt også består af meget væske, mister polyfenolerne deres egenskaber. Majskorn - også poppede - ineholder kun 4 procent vand, og det gør popcorn til en ny superfood skriver Svenske Dagbladet.

- Så skallen - ikke det hvide - er det, der gør popcorn gode, siger professoren.

Men hvad siger du?

Madonna har i mange år snakket om popcorns fantastiske egenskaber - er du klar til et nyt liv med popcorn?

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere