Graffiti-Rasmus: Det er jo pænere end det gamle lort

Malerierne er blevet større, og derfor koster det simpelthen også flere penge at komme af med, siger Aske Wieth-Knudsen fra DSB. Men hvad siger du?

- Jeg synes kun de behøver at fjerne malingen, som kommer på vinduerne.

Sådan skriver Lis N i en af de 82 kommentarer, DSBs oprustning mod graffiti har fået på DR Nyheders Facebook. Og Lis er langt fra den eneste, der ærgrer sig en anelse over, at de gamle statsbaner nu erklærer de farveglade natmalere krig:

- Hvad med at lade det blive på toget!

Lad det dog være
- Det er jo pænere end det gamle lort, der kører rundt, skriver Rasmus S, der har fået hele 67 likes for sit indspark, og Mercury R er helt enig:

 

- Så lad det dog være..

- Man har også travlt med at male tunneller kridhvide oven på graffiti.

- En hvid væg indbyder jo nærmest til nyt, skriver Mercury. Tea F synes, at DSB vs graffiti-maler-regnestykket kun burde have et facit:

- Uanset hvad man synes er pænest, er det vel spild af ressourcer at fjerne det?

Tog kører også med graffiti
- Toget kører på samme måde uanset hvordan det ser ud, og der kommer jo bare graffiti igen, og så kan man bruger ressourcer igen og igen, skriver Tea.

DSB brugte ifølge dr.dk 67,8 millioner kroner i 2017 på at bekæmpe graffiti på stationer og tog i hele landet. De 40 millioner gik til S-tog, og nu vil DSB altså bruge endnu flere penge på graffiti-bekæmpelse.

Malerierne er blevet større
- Vi ser desværre, at graffiti-malerierne fylder mere på vores tog, malerierne er måske ikke blevet flere, men de er blevet større, og derfor koster det simpelthen også flere penge at komme af med, siger Aske Wieth-Knudsen fra DSB til DR Nyheder, og blandt DRs Facebook-venner er der da også adskillige, der er trætte af klatterierne:

- Lad det dog være, lyder mange af kommentarerne...

- Jeg er rystet..

- Hvis de l***e unger overmaler jeres hus, jeres bil, vil tonen så være den samme ??

- Det er hærværk, og slet ikke acceptabelt. Opdrag jeres unger til at kende forskel på dit og mit, skriver Janne Z, men hvad siger du?

112 kommentarer
Vis kommentarer