Astma-Allergi Danmark til rasende mor: Brug din sunde fornuft

Et produkt med Astma-Allergi Danmarks logo, kan stadig give allergiske reaktioner. Helt i orden mener foreningen. Hvad synes du?

Malte fik udslæt lige efter, at han var blevet tørret om munden med en vådserviet der er godkendt af Astma-Allergi Danmark. (Foto: Privat)
Malte fik udslæt lige efter, at han var blevet tørret om munden med en vådserviet der er godkendt af Astma-Allergi Danmark. (Foto: Privat)

Da Mia Jensen gik i Rema1000 for at købe vådservietter, valgte hun dem, der er mærket af Astma-Allergi Danmark.

- For mig betyder det meget, at de er mærket af Astma-Allergi Danmark, siger hun til Ekstra Bladet.

Derfor blev hun også overrasket og rasende, da hendes 1-årige søn Malte fik en allergisk reaktion i ansigtet, efter at hun havde tørret ham om munden med vådservietterne.

Men det overrasker ikke Astma-Allergi Danmark, der har på trods af at deres mærke sidder på produktet, ikke vil anbefale nogen at bruge det.

Brug din sunde fornuft
- I dag er det blevet et mantra, at det skal være nemt, men det er altså bedre, at bruge en vaskeklud, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, til Ekstra Bladet.

- Vi regner og håber på, at folk med deres sunde fornuft, kan tænke sig til, at der er kemi i, for ellers kan det ikke vaske rent, og kemien bliver altså siddende på huden.

- Derfor anbefaler vi aldrig, at det er noget man bruger.

Men hvorfor er jeres logo så på pakken?

- Hvis ikke vores logo fandtes, ville produkterne være endnu værre. Vores logo viser, at (risikoen for allergi red.) er væsentlig minimeret, siger Anne Holm Hansen, til Ekstra Bladet.

- Men man skal stadig bruge produktet med omtanke og almindelig sund fornuft. Man skal bruge det, når man ikke har andet, men det er ikke noget, man skal bruge på daglig basis.

Malte fik udslæt efter, at blev tørret om munden med en vådserviet fra Rema1000. (Foto: Privat) nationen Mor raser over vådservietter: Var tæt på at ringe 112

Der står på pakken, at servietterne er velegnet til børns ansigt, krop og hænder. Det gjaldt bare ikke for lille Malte. (Foto: Privat)
Der står på pakken, at servietterne er velegnet til børns ansigt, krop og hænder. Det gjaldt bare ikke for lille Malte. (Foto: Privat)
 

Hvad skal logoet så gøre godt for?
Tilbage i Gundsømagle er Mia Jensen forundret over, hvordan Astma-Allergi Danmark kan have deres logo på et produkt, som de ikke vil anbefale folk at bruge.

- Jeg tænkte, at med den mærkning, så var ok at bruge servietterne. Det er virkelig misvisende, hvis jeg selv skal til at tjekke om det er ok. Jeg ringer jo ikke til dem for at høre, om et produkt er ok at bruge, når deres mærke er på pakken, siger Mia Jensen til Ekstra Bladet.

- Det er skræmmende, når et produkt, der er godkendt af Astma-Allergi Danmark, viser sig slet ikke at være det.

121 kommentarer
Vis kommentarer