Asylansøgere fra Eritrea fra 13 asylcentre protesterer

Kl. 11.00 mødes asylansøgere fra Eritrea på Rådhuspladsen i København. De vil også

- Det virker som om, at de danske embedsmænd har lagt mere vægt på pyntede historier fra anonyme kilder og løgne fortalt af de eritreiske regimes repræsentanter end på de resultater, som UNHCR, Human Rights Watch, Amnesty International, FN's særlige udsending til Eritrea, FN's undersøgelskommission om menneskerettighederne i Eritrea og vores historier.

Vi er lovlydige og hårdtarbejdende
- Vi vil forsikre den danske befolkning om, at vi er lovlydige borgere og hårdtarbejdende mennesker, som er blevet tvunget til at forlade vores elskede hjemland og familie på grund af voldsomme krænkelser af menneskerettighederne i Eritrea.

Samfund Antallet af asylansøgninger fra Eritrea styrtdykker

Sådan lyder det i den appel en gruppe asylsøgere fra Eritrea i dag vil aflevere på Christiansborg sammen med en bøn om, at Folketinget gennemfører en parlamentarisk høring af Udlændingestyrelsens arbejde.

 

Eritrea er meget brutalt
Til Politiken.dk siger Amanuel B. Tesfamichael, der kom til Danmark fra Eritrea for 11 år siden og siden er blevet dansk statsborger, at de 2200 asylansøgere, der er kommet til Danmark i år har meget gode grunde til at flygte:

- Det Eritrea, vi er flygtet fra, er meget brutalt. Vi har tusindvis af forskellige historier med os om undertrykkelse, tortur og alle slags forfærdelige oplevelser.

- Vi vil, at danskerne forstår, at det er vores historier, siger Amanuel B. Tesfamichael til politiken.dk

Demonstranterne - som lige er på vej i busser - mødes ved Københavns Rådhus kl. 11.00 og går derefter til Christiansborg.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer