Bagepulver??? Kokkenes bøf-trick skaber debat

Køber du altid det møre, men dyre, krogmodnede oksekød, eller kunne du bruge et trick, der gør de billige - og nogle gange seje bøffer - næsten ligeså møre?

Følg nationen!

- Der er håb forude.

Så hånligt skriver Anne K til bøf-steger-vennen Jeppe L i den for Politikens Facebookside forholdsvis lange debattråd, en artikel om et bagepulver-trick, der ifølge Cooks Illustrated forvandler seje og billige bøffer til lækkerbiskener. har skabt.

Hold dog kæft
- Hold dog kæft, lyder svaret fra Jeppe L, der tydeligvis ikke gider høre om, at hans bøffer er svære at tygge, men adskillige af de andre debattører er med på, at man kan gøre noget ved sit kød - hvis man ikke har investeret i den kostbare og krogmodnede bøf.

- Natron er simpelthen et vidundermiddel, skriver Christina B, der således giver Cooks Illustrated ret i, at et drys bagepulver på bøffen - doseringen lyder på en halv teskefuld til 700 gram kød - er effektfuldt. Pulveret skal virke i 15 minutter, og kan så skylles af med vand, men andre har andre bud på mørningsmidler:

Køb en kiwi og drop kemikalier
- Man behøver ikke Kemikalier, man køber en Kiwi, halverer den, gnider kødet godt ind med Kiwi på begge sider, i en plastpose med bøfferne, sammen med kiwi, til de skal bruges næste dag, så er den hjemme.

Gennemstegt bøf-kød: Så er du nok mindre begavet

- Ikke noget her med Natron, vand og 15 minutter, skriver John B., mens Søren S supplerer med citron-modellen:

Intet slår en krog
- Citron - også natten over - men intet giver bedre resultat end mørning på krog i temperatur zoner, så smagsstoffer fremmes samtidig langsomt med mørningen .

- Mørt men reelt smagsløse kød er spiseligt dog ikke nær den samme totale oplevelse, skriver Søren.

Hvilen type bøf-steger er du? Kiwi, krog eller bagepulver? Og tror du Jeppe bruger bagepulver næste gang han steger bøg til Anne?

Mange af kommentarerne handler dog om, at godt kød er dyrt kød, og at man bare skal betale, hvad den slags koster. Og Dan H har et par rutetricks til den bedste bøf:

- Kig på kødet og vid hvor det kommer fra.

- Størstedelen af kødet i supermarkederne kommer fra kvæg, der har stået indhegnet uden mulighed for for at bevæge sig.

Gode bøffer skal bevæge sig
- Bevægelse giver mørhed plus du er sikker på at dyret har haft det godt inden slagtning. En godfedtmarmorering er med til at sikre masser af smag. Samt modningen af kødet som hjælper med at 'ædle' kødet.

Og vend den hvert 15 sekund
- Køb fra en butik hvor du har mulighed for at snakke med en som ved hvor kødet stammer fra og hvad det har fået af behandling.
- Til sidst er tilberedningen afgørende.. Steg ved høj varme og vend bøfferne hvert 15 sekund indtil de når den fasthed/kernetemperatur du ønsker og lad kødet herefter hvile minimum 5.

- Det gør at saften i kødet arbejder fibrene møre og hviletiden gør at saften fordeler sig i hele stykket igen ;, slutter Dan, men hvad mener du?

Hvor meget betaler du typisk for en bøf? Og bruger du mørningstrick?

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+