Bager-Kim nænner ikke at fortælle kunderne sandheden

Mine kunder tror, at regeringen holder hånden under mig - og jeg nænner ikke at fortælle dem, at det gør den ikke, skriver Kim, der har Rømø Bageriet, der normalt er proppet med tyske turister

I år - og sidste år (th.). Kim synes, det er svært at holde humøret oppe, når man sælger brød og kager på Rømø - og de fleste kunder er væk.
I år - og sidste år (th.). Kim synes, det er svært at holde humøret oppe, når man sælger brød og kager på Rømø - og de fleste kunder er væk.
Følg nationen!

- Jeg har Rømø Bageriet med min hustru.

- Regeringen har sagt, at de holder hånden under det danske erhvervsliv med hjælpe pakker.

75 procent af tabt omsætning
- De står frem gang på gang og siger at vi kan få 75 % af den tabte omsætning.

- Men virkeligheden er max 23.000 kr. om måneden.

Sådan indleder Kim H. et brev til nationen! om at være hårdt ramt af coronasituationen - og frustereret over, at de hjælpepakker, politikerne har skruet sammen, ikke umiddeltbart er til meget til hjælp. Kim har foreløbig måttet fyre fire ansatte og han har sendt fotos af sit kasseregnskab fra uge 14 i 2019 - og uge 14 her i 2020. Man kan tydeligt se, at de tyske turister, der plejer at fylde butikken, er væk.

Sådan ser Kims kasseregnskab ud nu
Sådan ser Kims kasseregnskab ud nu

108.000 er til at dø af
nationen! har bedt erhvervsministeriet om at svare på, om Kim har overset en hjælpemulighed, og de har henvist til Erhvervsstyrelsen, der svarer nedenfor. Kims brev fortsætter nemlig således:

- Det vil sige, at vi i den periode, som vi kan søge hjælpepakken, kan få 108.000kr - og det endda kun fordi, at de lige har lavet reglerne om, så min kone også får lidt.

Synes det skal ud - mine kunder ved det ikke
- Men min omsætning ville i samme periode ligge på 1.700.000 kroner, så 108.000 er lige til at dø af.

- Og så skal der jo også betales skat af hjælpen så det bliver jo ikke mere en 52.000 kr for tre måneder ...

- Jeg skriver til jer, fordi jeg synes det skal ud.

Sådan så Kims kasseregnskab ud sidste år
Sådan så Kims kasseregnskab ud sidste år

Kan ikke få mig selv til at sige det
- Jeg kan jo høre på mine kunder, at de ikke ved det, for når de kommer og køber noget hos os, siger de ’I har godt nok ikke mange kunder lige nu, men så er det jo godt at regeringen holder hånden under jer og hjælper’.

- Men jeg kan ikke få mig selv til at sige, at det gør de faktisk ikke, skriver Kim, der nok bliver skuffet, hvis han havde troet, at han havde taget fejl. og at der var en ekstra hjælpepakke til sådan nogen som ham. Erhvervstyrelsens svar lyder nemlig således:

Der er omfattende hjælpepakker
- Regeringen har sammen med Folketingets partier og arbejdsmarkedets parter indgået omfattende hjælpepakker, der bl.a. indeholder:

- 1) lønkompensation.

- 2) kompensation til selvstændige og freelancere.

- 3) kompensation for virksomheders faste omkostninger og - 4) kompensation for aflyste eller udskudte arrangementer med over 1000 deltagere.

Hold dig orienteret
- Erhvervsstyrelsen administrerer de fire kompensationsordninger, og vi arbejder hårdt på at få pengene hurtigst muligt frem til danske virksomheder og medarbejdere, der er berørte af krisen.

- Vi arbejder også løbende på at informere så hurtigt og præcist som muligt om, hvordan man kan ansøge midler fra de forskellige hjælpepakker.

- Vi kan desværre ikke forholde os til enkeltstående sager, men vi opfordrer alle til at holde sig orienteret på virksomhedsguiden.dk, hvor vi løbende udbygger informationen om de forskellige hjælpepakker, samt hvilke kriterier, man skal opfylde for at kunne ansøge, skriver Erhvervsstyrelsen, men hvad tænker du? Og har du et godt råd til Kim?
 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+