Ballade: Tvinges til at gå i skole med børn af arbejdsløse

Gymnasierne i Aarhus skal i højere grad afspejle den brede variation i befolkningen generelt. Og derfor skal de populære gymnasier med elever, hvis forældre har arbejde, have færre klasser.

Elever med et stærkt fagligt udgangspunkt, skal gå sammen elever med anden etnisk baggrund, lyder det fra en politiker i Region Midtjylland. Arkivfoto.
Elever med et stærkt fagligt udgangspunkt, skal gå sammen elever med anden etnisk baggrund, lyder det fra en politiker i Region Midtjylland. Arkivfoto.

- Så meget for at værne om det frie valg med det nye fordelingssystem.

Sådan skriver Line M i en kommentar på Stiften.dks Facebookprofil om den måde gymnasieelever i Aarhus og omegn fremover bliver fordelt på, når de søger uddannelsessted.

Trak nitten: Anders siger nej til gymnasium med mange tosprogede

Max ti procent fra hårdt ramte boligområder
Regionen har nemlig besluttet, at der i gymnasierne fremover kun må være 10 procent elever fra boligområder med mange arbejdsløse - og det betyder at flere elever fra områder med få arbejdsløse, skal søge længere væk:

- Vi har brug for at lære hinanden at kende, hvis vi skal sikre samfundets sammenhængskraft.

De stærke og dem med anden etnisk baggrund
- Når man samler elever med det stærkeste faglige udgangspunkt på et gymnasie, dem med anden etnisk baggrund på et andet og nogle uden interesse for for eksempel de naturvidenskabelige fag på et tredje, ja, så er det ikke god uddannelsespolitik, skriver den radikale politiker Hanne Roed i et læserbrev i samme avis - men eleverne på f.ex. Risskov Gymnasium bryder sig ikke om, at deres venner fra området, skal længere væk, for at gå i gymnasiet:Elever strejkede

- Omfordelingen går ud på at de velfungerende gymnasier i Region Midtjylland skal skære 1 klasse pr årgang, på andre skoler som Marselisborg skæres to klasser fra på hver årgang.

- Disse klasser skal i stedet oprettes på gymnasier med færre ansøgere såsom Viby og Langkjær, skrev eleverne forleden på deres gymnasies Facebook, og gik i strejke.