Bange for at gå hjem fra skole: Mor har drukket 20 øl

Mange politikere taler om højere cigaret-priser, men hvad med højere priser på alkohol, spørger nationens! Mary, der har oplevet flere familier gå i stykker pga alkohol.

- Rygning er ikke sundt. Den er jeg med på. 
- Men jeg undrer mig over, at alkohol ikke får en lignende snak?
- For hvad alkohol ikke har ødelagt af mennesker....ikke blot alkoholikerens eget liv. Det har afsmittende effekt på hele familier.

Sådan skriver Lars J i en af de mange Facebook-kommentarer, der er skrevet om Venstres forslag om at hæve prisen på cigaretter.

Se også: Statsministeren varsler højere priser på cigaretter

Børn er ikke bange for ryger-forældres humør
- Jeg har endnu ikke hørt, at børn har tænkt på vej hjem fra skole:
- 'Håber mor ikke har røget 20 cigaretter. For så er det ikke til at vide, hvilket humør hun er i idag', fortsætter Lars kommentar, og nationens! Mary N har i dag ringet ind og bed tom at disse sætninger kommer på nettet:

- Jeg bliver så ulykkelig, når jeg ser folk købe øl eller vin eller alkohol nede i Føtex. Og når jeg ser de mange reklamer for øl, der alle vegne.

- Alle ved jo, hvor mange mennesker - mødre, fædre og børn - der har fået ødelagt deres liv af øl.

Se også: Jimmy napper 24 øl om dagen: Kommunen må hjælpe mig med at stoppe

Alkoholfri vin er dejligt
- Jeg drikker selv alkoholfri vin, og det er så dejligt, skriver Mary, der godt kunne tænke sig at afgifterne på øl og spiritus blev sat op til mindst det dobbelte:

- De ekstra penge, der så ville komme i kassen, skulle s¨én til én bruges på hjælps til alkoholikere, for en alkoholiker smadrer altså en hel familie, mens rygere trods alt kun skader sig selv, skriver Mary, men hvad tænker du?

Se også: Mit barn skal sgu' ikke ha' en ryger-pædagog

205 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere