Barsk besked til 54 forældre: Hent jeres børn

Økonomien sejler på Ulstrup Efterskole i nordvestsjælland, og derfor skal forældrene hente deres børn og alle deres ting fredag. Ingen ved, hvad der så skal ske.

- Min søn startede i sommers på en efterskole, Ulstrup, som han havde glædet sig til at starte på.

- Han og alle 54 andre børn har gået i specialklasser hele deres liv, og den her skole kan noget helt perfekt.

Far: Fik besked i fredags
- De første måneder er gået fantastisk for min 17-årige søn, men i fredags fik vi så den triste besked, at skolen lukker.

- Nu får han et knæk i det efterskoleophold, der ellers skulle have klædt ham på til at 'stå på egne ben' til sommer. 

Sådan indleder Martin L. et brev til nationen! om den meget kedelige besked, han og de andre forældre til de 54 elever på Ulstrup Efterskole modtog i fredags.

Skolen lukker nemlig med en uges varsel, og børnene står derfor uden skolegang .. og det er er Martin rigtig trist over. Især fordi hans søn var kommet rigtig godt i gang på skolen.

Min søn og de 53 andre unge mennesker
Martin håber, at noget fokus på sagen kan få nogle ansvarlige politikere på banen, for lige nu ser det hele meget håbløst ud. Især fordi den mulighed, der viste sig i weekenden, hvor en anden skole, der også har erfaring med specialelever, tilbød at overtage eleverne, er blevet afvist af Undervisningsministeriet.

Martins brev – som Undervisningsministeriet ikke har nået at kommentere, selv om de har haft et døgn – fortsætter nemlig således:

- Jeg er meget bekymret over hvad der kommer til at ske nu.

- Hvad skal der ske nu med ham og 53 andre unge mennesker!!!!

Hent jeres børn og alt
- Forældrene er blevet bedt om at hente deres børn, og alt skal med hjem på fredag 27. november mellem kl. 10 og 17.

- Vi forældre har haft fat i Undervisningsministeriet for at få dispensation til, at en skole ved navn ’Horisonten’ kan starte hurtigst muligt, men har i går fået afslag.

- Endnu et nederlag, skriver faren, og nationen! har spurgt Undervisningsministeriet, hvorfor de har sagt nej til, at en anden skole kan overtage - og hvad de råder forældrene til de 54 børn at gøre. De er ikke vendt retur, men hvad tænker du?