Behersk dig mand: Tørklædet skal styre din ustyrlige liderlighed

DF vil smide mig ud af landet, og venstrefløjen tager mændenes parti og træder på os muslimske kvinder, lyder det fra danskkurdiske Sara Omar, der vil reformere islam

- Budskaberne i min bog er ikke kun rettet mod Danmark, de er rettet mod verden.

- For der er ikke nødvendigvis forskel på mig og en muslimsk kvinde, der bor i Norge. Eller i Mellemøsten.

- For når vi flytter rundt, tager vi vores overbevisninger, vores kultur, vores religion – alt det, vi står på – med os.

Der er ødelæggende mekanismer i koranen
- Og jeg siger ikke, at det hele skal smides væk, men jeg siger, at der er nogle ødelæggende elementer og mekanismer i Koranen, i religionen, i kulturen, som verdenssamfundet er nødt til at tage alvorligt.

nationen Luder - hun kan bare dække sig til: Drenge fra 5. gramsede på pige

Sådan siger forfatteren Sara Omar til Politiken.dk, om baggrunden for den roman hun udgiver i dag. Den hedder 'Dødevaskeren’, og hovedpersonen vasker ofrene for æresdrab, og foregår i irakisk Kurdistan og i Danmark og med bogen vil Sara Omar reformere islam, så der bliver mere plads til kvinderne. Selv om hendes kamp kan koste hende livet.

Vi har brug for at ændre det der undertrykker
- Vi har brug for at se på religionen og kulturen og finde det, der er til gavn for mennesket, for kvinderne og for børnene.

- Og vi har brug for at ændre det, som undertrykker, siger Sara Omar og nævner at det muslimske tørklæde et et godt eksempel på kvindeundertrykkelsen:

- Et tørklæde skal være sløret mellem mig og en mand. For at manden kan styre sin ustyrlige liderlighed.

Hvad med manden behersker sig?
- Men hvad med at sige til manden, at han skal lære at beherske sig?

- Hvad med at sige til kvinden, at hun skal lære at kæmpe for sine rettigheder?

- Og at det kan hun også gøre uden at have tørklæde på? Det er den kamp, jeg gerne vil se, siger hun, og ser man på de kommentarer, interviewet har fået på Politikens Facebook-profil, så er hun ikke alene:

nationen Religion gør dum: Radikal politiker vil forbyde kors og tørklæder

- Det sjovt som vi hele tiden får at vide, at Islam ikke er undertrykkende, men nu er der endelig en kvinde der tager bladet fra munden, skriver Søren L f.ex., og Martin O skriver - i den pt mest populære kommentar, 5 likes) - Martin Olesen at tvang, nesretning og kontrol er en del af islams grund gen:

Hvorfor forlader man ikke islam i protest?
- Hvorfor forblive i en religion som åbenlyst skaber så meget tvang, ensretning, kontrol og vold?
- Hvorfor blive ved med at forsvare selve islam som noget godt......hvorfor skal islam ikke være noget man forlader i protest?

- Islam er og bliver en kontrollerende magt-religion, der er mange andre gode fredelige religioner, som man burde vælge, skriver Martin O, men hvad mener du?

Tror du Sara Omar er den eneste muslimske kvinde, der vil reformere islam? Og synes du, det ville være på sin plads at sætte en aldersgrænse på tørklæder?

162 kommentarer
Vis kommentarer