Beklager jeg kan ikke være din veninde længere - nu hvor du er blevet mor

Journalisten Nadia Bokody afslutter sine venskaber, når veninderne skal være mødre

Nadia Bokody vil ikke selv have børn og heller ikke veninder med unger. Foto: Privat
Nadia Bokody vil ikke selv have børn og heller ikke veninder med unger. Foto: Privat
Følg nationen!

Fødsler ændrer liv og det ændrer venskaber. Sidstnævnte i en sådan grad, at den australske journalist, Nadia Bokody, afskriver sine veninder, i det sekund, at hun hører, at de er gravide. Det fortæller hun i en klumme på 'SheSaid.com'.

'Jeg bliver altid fyldt med stolthed, når mine veninder fortæller mig, at de er gravide, men det er aldrig uden et tungt hjerte, og en følelse af tab, på samme tid. Jeg har nemlig lært at acceptere, at det betyder afslutningen på et venskab, der kort efter vil nå sin uigenkaldelige afslutning', fastslår Nadia Bokody.

I klummen fortæller 34-årige Bokody om en veninde, der svor, at hendes fødsel ikke ville ændre deres venskab. Hun erklærede, at hun aldrig ville blive en af de mødre, der hænger hele sin identitet op på det at være mor:

'Et år senere havde piben fået en anden lyd. Selv om hun prøvede at føre samtalen hen på vores vanlige emner om sex, sladder og planer for den næste bytur, så kom vi altid til at tale om hendes nyfødte baby. Jeg bebrejder hende ikke. Jeg forstår at hendes liv havde ændret sig markant og at hun brugte hvert et vågent sekund med sin baby. Det er derfor naturligt, at babyen fyldte alt i de samtaler hun førte med sine veninder', skriver Nadia Bokody, der ikke mener, at der er plads til de aktiviteter, som hun nyder at dele med sine veninder:

'Jeg har bygget mine venskaber på at kunne lave spontane veninde-aftaler, hvor vi går i byen. Tage på weekend-ture sammen. Mødes efter arbejde og snakke om vores sexliv, mens vi drikker et glas vin, på at have lange telefonsamtaler om vores hjertekvaler og problemer i forholdet. En baby gør alle disse ting umulige. Jeg er realist og når en veninde fortæller mig, at hendes barn ikke vil forandre vores venskab og vi stadig vil se hinanden hele tiden, så ved jeg godt, at det ikke er sandt', mener den australske journalist, der selvsagt ikke har planer om at få børn selv:

'Jeg kan næsten ikke begribe hvad det kræver, at ofre så meget, som mødre gør, hver eneste dag for deres børns skyld. Hvad det kræver at bytte din frihed ud for at nære et andet menneskes liv. Det kræver at man er meget uselvisk og jeg er lykkelig for at melde ud, at det ikke er noget for mig, fastslår Nadia Bokody, der i dag kun har perifer kontakt med de tidligere hjerteveninder, som nu er mødre.

Se Nadia Bokodys Instagram profil - KLIK HER.

Tidligere sexafhængig smed bh'en ved et tilfælde: Nu er hun bedre til sit job

Se Nadia Bakody fortælle om sin tid som sexafhængig, hvor hun nemt var sammen med fem-seks mænd om dagen. (Video: Nadia Bakody)

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.