Bibliotekschef får nok: 3 utilpassede unge dræbte 15 akvariefisk med algefjerner

Via videoovervågning har Frederiksværk Biblioteks personale identificeret tre unge, som har tømt hele beholdningen af algefjerner og fiskefoder ned i akvariet - og dermed forgiftet fiskene. De har svinet på biblioteket før, men nu har bibliotekschefen fået nok og har meldt dem til politiet.

Det er simpelthen ikke i orden det her, vi vil ikke finde os i det, siger bibliotekschefen om det algefjerner- og foder-hærværk, der har kostet 15-20 akvariefisk livet. Foto: Frederiksværk Bibliotek
Det er simpelthen ikke i orden det her, vi vil ikke finde os i det, siger bibliotekschefen om det algefjerner- og foder-hærværk, der har kostet 15-20 akvariefisk livet. Foto: Frederiksværk Bibliotek

- Åh nej .

- Nu blev jeg godt nok ked af det .

- Hvordan kan nogen finde på det .

- Øv, føler med de stakkels fisk. Ingen levende væsner skal lide på den måde .

Krimi Ballademagere plager danske biblioteker

Begge mine drenge elsker at kigge på fiskene
Sådan skriver Birgit P i en af de 48 kommentarer, opslaget om akvariehærværk og døde fisk fra Frederiksværk Bibliotek har fået på Facebook.
Og Birgit er ikke den eneste, der er komplet uforstående over for, at man kan finde på at tømme hele flasker med algefjerner og foder ned i bibliotekets akvarier.

Og min datter nyder at kigge på fiskene
- Øv, hvor er det trist at nogen mennesker kan finde på sådan noget dumt noget 
- Begge mine drenge elsker at kigge på fiskene - både når vi kommer og går, skriver Rebekka F i en anden trist kommentar og Evanna H synes heller ikke hærværket - der foreløbig har betydet at cirka 15-20 fisk er døde, mens resten er sendt på rekreation hos en erfaren akvarieejer - er i orden:

- Det er bare så trist .

- Min datter altid nyder og kigge på fiskerne, mens vi besøger biblioteket skriver Evanna.



Første gang vi skrider til politianmeldelse
Bibliotekets chef, Lene Jacobsen, skriver på Facebook, at gerningsdrengene er identificeret - og til Halsnæs Lokalavis siger hun, at politiet er inde i sagen:

- Det er så ærgerligt, at nogle få utilpassede, ødelægger det for alle andre.

- Det er første gang, at vi skrider til politianmeldelse. Vi troede vi kunne nå de unge via dialogens vej, men det er så ikke tilfældet.

- De er fra den kreds af unge mennesker i alderen 15-16-17 år, som i en periode har svinet og udvist uhensigtsmæssig adfærd i den selvbetjente åbningstid, siger Lene Jacobsen, men hvad siger du?

Er det en god ide at biblioteker har åbent - uden at der er personale til stede?

 

383 kommentarer
Vis kommentarer