Bilal lagde blomster: Forkert at udstille blodtilsølet lig

Foreløbig har cirka 100 mennesker lagt blomster på Svanevej - der hvor politiet skød den formodede gerningsmand. Bilal har også lagt et brev

- Jeg er 100 procent imod hans handlinger.

- Men jeg beder for hans muslimske sjæl.

Sådan siger 42-årige Bilal til nationen! om den 22-årige formodede gerningsmand til weekendens attentat, der blev skudt af politiet natten til søndag.

Ny skudepisode: Politiet dræber mand på Nørrebro

Det gør en forskel hvilken religion man har
Bilal er dybt rystet over, at billeder af den blodtilsølede, livløse krop blev og bliver vist på alverdens medier, mens der f.ex. ikke er blevet vist billeder af den jødiske mand, der mistede livet. Bilal har derfor lagt blomster for den unge mands sjæl på Svanevej i dag - og skrevet et brev til medier, politikerne og politi:

- Det har endnu vist sit tydelige ansigt, at det gør en forskel, hvilken religion og baggrund man har.

Frygter Svanevej bliver et martyrsted
- Den dræbte gerningsmand blev offentligt stillet til skue på alverdens TV og medier, mens ofret ved den jødiske synagoge blev tildækket med et stort hvidt telt af respekt og hensyn til hans jødiske religion, venner og familie.'

- Jeg tager afstand fra gerningsmandens handlinger, men vil fremover møde op her på Svanevej og bede en bøn for hans muslimske sjæl og tænde et lys,skriver Bilal, der frygter at andre, langt mere radikale islamistiske typer nu vil gøre Svanevej til et martyrsted.

Hvad tænker du? Var det rigtigt at vise billedet af den dræbte muslim?

Bilal understreger over for nationen!, at han ikke bryder sig om islamister, men er bekymret for, hvad billedet af den dræbte 22-årige mand kan føre med sig:

- Hvis det påvirker mig - som hader islamister - hvordan tror I så ikke billedet påvirker rundt om i verden, siger Bilal.

Kæmpe drama ved Svanevej: Blomster til terrormistænkt fjernet

I følge TV2-News er de cirka 100 buketter nu fjernet fra Svanevej, og på facebook har gruppen 'Omar Abdel Hamid El-Hussein, fortjener ikke blomster' fået 215 likes i løbet af dagen.

Hvad tænker du? Var det rigtigt at vise billedet af den dræbte muslim? Og forstår du godt, at billedet af den dræbte muslim, kan få følelserne op i andre muslimer?

 

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær