Bilka-boss om gratis praktikanter fra jobcenteret: En underskudsforretning

Ud fra en økonomisk betragtning koster de gratis praktikanter både optræning, tøj, opfølgning, og de er ikke altid de mest effektive, siger Bilkas HR-chef. Hvad siger du?

Bilka blev udsat for en mindre shitstorm i april måned, da praktikant Thanaa - som TV2 havde fulgt - ikke fik tilbudt et job efter endt praktik. Foto: TV2
Bilka blev udsat for en mindre shitstorm i april måned, da praktikant Thanaa - som TV2 havde fulgt - ikke fik tilbudt et job efter endt praktik. Foto: TV2

- Mange forretninger i dag har 50% af butikken som evigheds praktikanter de jævnligt skifter ud, så de ikke skal betale lønninger..

- Man hører endda at medarbejdere, der har passet deres arbejde godt i årevis pludselig bliver fyret og erstattet med gratis praktikanter fra kommunen..

- Og hvis servicen går ned, så prøver man bare med to eller 3 praktikanter.

Vil så gerne arbejde i Fakta: Men 'praktikanten' arbejder gratis

Al moral er pisset væk i vores generation
Sådan skriver nationens! Kong G i en af de kommentarer, der er skrevet om de tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, der viser, at færre en hver fjerde praktik- eller løntilskudsforløb  i Dansk Supermarked eller COOP, som tilsammen havde mere end 3000 personer i løntilskud eller virksomhedspraktik 2. kvartal 2016, ender med et arbejde.

- Man gør ALT i dag for at undgå at udbetale løn til folk..simpelthen alt..

- Og senere gør de alt for at snyde dig lidt i løn også..

Så tror fanden man ikke kan få et job
- Alt moral og etik er blevet pisset væk i vores generation. der findes kun en værdi tilbage. Velstand, skriver Kong G, og på avisen.dk's Facebook-side skriver Denice H:

- Ja, tror da fanden man ikke kan få et job, når det er nemmere med gratis arbejdskraft , og Lasse O skriver:

- Sådan har det da været i flere å....

- Men medierne har det med at være 'tungnemme', når den slags sager skal frem... og de helt store medier fortæller jo sjovt nok aldrig om det, skriver Lasse.

Shitstorm efter afslag til Thanaa: Bilka udnytter gratis arbejdskraft

Hvad mener du? Er det misbrug af gratis arbejdskraft, når Dansk Supermarked og COOP ansætter hver fjerde praktikant/løntilskuds-person?

Avisen.dk har spurgt Christian Flø, der er HR-chef i Bilka og ansvarlig for mangfoldighed i Dansk Supermarked, om virksomhedspraktikanterne bare er en billig måde at få arbejdskraft på. TVærtimod, lyder svaret:

- Hvis man fik en til at sætte sig ned og regne på det, var det en underskudsforretning.

- Ud fra en økonomisk betragtning koster det både med optræning, tøj, opfølgning, og de er ikke altid de mest effektive.

- Alle praktikanter kommer ud via kommunerne.

- Når politikerne og kommunerne gerne vil have os til at gøre det, hjælper vi også gerne, lyder det fra Christian Flø. til Avisen.dk, men hvad tænker du?

Har du prøvet at være i virksomheds-praktik - eller har du haft praktikanter fra jobcenteret?