Blev voldtaget på 4. date: Føler stadig jeg stinker

Søren Pind vil have flere til at melde voldtægter. Men politiet er ikke altid så rare at tale med om voldtægt, fortæller en 27-årig kvinde, der blev voldtaget i 2013

Følg nationen!

- Hvad hvis det var jeres søster, kæreste eller datter det skete for? Hvad var jeres holdning så?

- Det er så nemt bare at slynge en uempatisk og dømmende holdning ud på nettet - især når man ikke ved hvad man udtaler sig om.

4. date endte i voldtægt
Sådan skriver Anette V. på mx.dks Facebookside i en kommentar til en 27-årig kvindes beretning om en voldtægt - og et efterfølgende forsøg på at melde manden til politiet.

Kvinden fortæller, at der ikke var nogle tekniske spor, da hun havde taget et bad efter voldtægten, der foregik på den 4. date hjemme hos manden. Og at hun desuden ventede en måned med at gå til politiet

TV: Hun mente nej - han stak den bare ind

Føler stadig jeg stinker
- Jeg følte mig ydmyget. Følte jeg stank af ham. Jeg føler stadig, jeg stinker, siger kvinden, der på politistationen fik besked om, at hendes sag stod meget svagt, og at hun gjorde bedst i at droppe anmeldensen.

- Præcis én af de gråzoner hvor der ikke kan bevises noget... skal man så dømme en mand alene på hendes vidneforklaring, lyder kommentaren fra Alex L og Martin D undrer sig over, at der ikke er nogen af de afvisende politibetjente, der er blevet optaget, mens de afviser sager.

Underligt at den slags ikke bliver optaget
- Hvis politiet virkelig er sådan imod de sager, de får, hvorfor er der så ikke en der f.eks har optaget dem selv eller måske fået fat på den optagelse, de normalt tager under afhøringer og rapporteret det til nogle højere op eller et andet sted, spørger Martin, og justitsminister Søren Pind meddeler, at hans folk vil kigge på, hvordan man få flere til at melde voldtægter:

Eksperter: Skam og retssager skræmmer voldtægtsofre

Pind kigger på politiets håndtering
- Spørgsmålet er, hvordan vi får folk til at anmelde voldtægter, og hvordan politiet så håndterer anmeldelserne, også noget jeg har bedt mine folk i ministeriet se nærmere på, siger Søren Pind, og den 27-årige kvinde, fortæller, at hun - også selv om der ikke var beviser nok til en dom - gerne ville have haft, at de havde taget kontakt til manden.

Bare politiet havde konfronteret ham
-  Jeg ville bare ønske, at politiet havde taget kontakt til ham dengang. Så ville jeg have det bedre. Også selv han ikke fik en dom.

- Jeg ville føle mig hørt af samfundet og af systemet. I stedet føler jeg mig hånet, siger kvinden til mx, men hvad siger du?

Er politiet gode nok til at tage imod voldtægtsanmeldelser? Og er det en god ide - selv om, der ikke er nok til en sag - at bede politiet, tage en snak med de mænd, der efter kvindens opfattelse, har brugt magt?

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU