Bliver vred når politikerne tror vi selv kan finde arbejde

46000 læsere synes myndighederne skal finde arbejde til svage danskere. Men hvem vil ansætte folk, der kun kan arbejde 1-3-7-10-20 timer pr uge?

Jim fortalte forleden at han har været gennem afklaring, arbejdsprøvning, resourceforløb osv - uden at det er endt med arbejde. 
- De bliver bare ved og ved med at pine mig, siger Jim, der nu gerne vil have førtidspension.
Jim fortalte forleden at han har været gennem afklaring, arbejdsprøvning, resourceforløb osv - uden at det er endt med arbejde. - De bliver bare ved og ved med at pine mig, siger Jim, der nu gerne vil have førtidspension.

- Hvor er det forfærdeligt at vores ældre føler sig som en belastning! 
- De har kæmpet og arbejdet hele livet og det er for dårligt at de ældre ikke kan få lov at slappe af på deres sidste år.

Se også: 60 år, syg, slidt og godkendt til fleksjob: Hvem vil have mig?

Skammeligt at behandle borgerne på den måde
Sådan skriver Nadia NEkstra Bladets Facebookside i en af de 85 kommentarer, nødråbet fra 60-årige Vibeke har fået. Vibeke er slidt, syg og blevet godkendt til et fleksjob. Problemet er bare at, det er ikke er nogle fleksjob - og så er der heller ingen økonomisk hjælp fra det offentlige:

- Det er jo skammeligt, at behandle borgere på denne måde.

- Den der ide med bare at gå og lave love og regler, som rammer de svageste grupper, for at spare penge.

Se også: Afslag igen: Selv kommunens læge synes Jim er for syg til job

Kender 10 der skal have fleksjob - der er bare ikke nogen
- Og så forvente at folk bare selv kan finder arbejde, for at kunne modtage ydelser, skriver - Per R, der mener at politikerne skulle tage ansvaret for at finde arbejde til folk, der enten er for syge til at passe et almindeligt fuldtidsarbejde eller bare får afslag afslag.

På nationen! har cirka 63000 svaret på spørgsmålet 'er det for svært at få et fleksjob' - og ja, det mener mere end 70 procent. Og på spørgsmålet om staten skal tage ansvaret for at hjælpe kontanthjælpsmodtagere med at finde 225 timers arbejde pr år for at beholde ydelsen er der er også flertal for en mere massiv hjælp:

- Uha.. kender i omegnen af 10 mennesker der har fået tildelt flexjob ... ingen af dem kan  finde arbejde....

Flygtninge har det bedre end danskere
- Men der kommer ingen arbejdspladser,  før praktik ordningen lukkes ned; masser af virksomheder udnytter jobcentrenes praktikanter, forlænger gentagne gange, men vil som oftest ikke engang ansætte i løntilskud, skriver Tanja M og Gentleman skriver med henvisning til den trepartsaftale, regeringen, fagbevægelsen og kommunerne lige har indgået for at skaffe flygtninge job:

Se også: Flygtning får billig bolig: Kontanthjælpsmodtagere får et skur

- Det er forfærdeligt at danskere kan sidde og ønske de var flygtninge.

- Flygtninge har det væsentlig nemmere/bedre end Danskere, der har knoklet hele livet, men som idag bare er slidt ned, syge eller andet og som absolut intet hjælp kan få, det er en underlig verden efterhånden, skriver Gentleman, men hvad mener du?

Hvad kunne man sætte folk, der kun kan arbejde 1-3-7-10-20 timer pr uge til?

Se også: Fik kontanthjælp i årevis: Nu får han 17.500 for 6 timer pr. uge  

 

177 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere