Børn fandt krukke proppet med pengesedler - og må beholde dem

Det er en solstrålehistorie siger politiet i den svenske by Torsby, der ikke kan finde nogen, der har mistet 40.000 svenske kroner.

- Vi har prøvet at efterforske om pengene skulle stamme fra f.ex. et indbrud, men der har ikke været noget - hverken i Norge eller i Sverige.

- Så vi stod altså med pengene, og havde ikke andre end børnehabebørnene, der kunne gøre et krav gældende.

- Det er en solskinshistorie.

Lektion i ærlighed
Sådan siger Marie Eriksson, der er efterforskningsleder hos politiet i den midtsvenske by Torsby til aftonbladet.se, om de 40.000 svenske kroner, en gruppe børnehaveklasseelever fandt på en skovtur i september. Og derfor var hun i dag for Østre Skole i Sunne for at levere pengene tilbage til klassen, der nu skal finde ud af, hvordan beløbet - son svarer til 32000 danske kroner - skal bruges:

- Børnene får nu en fin lektion i, at ærlighed varer længst, siger skolens rektor i en pressemeddelelse og børnenes lærer Lotta, fortæller, at sedlerne som var rullet i bundter og lå in glaskrukke, i første omgang skal sættes i banken:

Skal bruges inden de kommer i fjerde klasse
- Klassen skal have de her penge, og vi skal gøre ting og sager med dem i løbet af de næste fire år, indtil de rykker op i fjerde klasse, siger Lotta, men hvad siger du?

I Danmark skal man også aflevere hittegods til politiet, og man kan også forvente at få en findeløn på 10 procent, men på politi.dk, kan man læse, at politiet - hvis der er tale om større kontantbeløb eller genstande af betydelig værdi, kan fastsætte findelønnen til mindre end 10%.

Og at man - hvis den fundne genstand bliver solgt på auktion - får udbetalt en tredjedel af indtjeningen fratrukket fradrag og omkostninger.

Hvor meget synes du at man skal have i findeløn, når man finder 32.000 kr i kontanter, og politiet ikke kan opspore ejeren?

 

Du finder et større kontantbeløb - og politiet kan ikke finde ud af, hvem ejeren er. Hvad nu?

Se resultat

Du finder et større kontantbeløb - og politiet kan ikke finde ud af, hvem ejeren er. Hvad nu?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen