Børn fandt krukke proppet med pengesedler - og må beholde dem

Det er en solstrålehistorie siger politiet i den svenske by Torsby, der ikke kan finde nogen, der har mistet 40.000 svenske kroner.

- Vi har prøvet at efterforske om pengene skulle stamme fra f.ex. et indbrud, men der har ikke været noget - hverken i Norge eller i Sverige.

- Så vi stod altså med pengene, og havde ikke andre end børnehabebørnene, der kunne gøre et krav gældende.

- Det er en solskinshistorie.

Lektion i ærlighed
Sådan siger Marie Eriksson, der er efterforskningsleder hos politiet i den midtsvenske by Torsby til aftonbladet.se, om de 40.000 svenske kroner, en gruppe børnehaveklasseelever fandt på en skovtur i september. Og derfor var hun i dag for Østre Skole i Sunne for at levere pengene tilbage til klassen, der nu skal finde ud af, hvordan beløbet - son svarer til 32000 danske kroner - skal bruges:

- Børnene får nu en fin lektion i, at ærlighed varer længst, siger skolens rektor i en pressemeddelelse og børnenes lærer Lotta, fortæller, at sedlerne som var rullet i bundter og lå in glaskrukke, i første omgang skal sættes i banken:

Skal bruges inden de kommer i fjerde klasse
- Klassen skal have de her penge, og vi skal gøre ting og sager med dem i løbet af de næste fire år, indtil de rykker op i fjerde klasse, siger Lotta, men hvad siger du?

I Danmark skal man også aflevere hittegods til politiet, og man kan også forvente at få en findeløn på 10 procent, men på politi.dk, kan man læse, at politiet - hvis der er tale om større kontantbeløb eller genstande af betydelig værdi, kan fastsætte findelønnen til mindre end 10%.

Og at man - hvis den fundne genstand bliver solgt på auktion - får udbetalt en tredjedel af indtjeningen fratrukket fradrag og omkostninger.

Hvor meget synes du at man skal have i findeløn, når man finder 32.000 kr i kontanter, og politiet ikke kan opspore ejeren?