Børnehavens velkomst forarger Ditte: Vi serverer ingen svinekød

Regeringens ghettoplan betyder at nolge børn skal tvinges i danske institutioner. Men er en institution dansk, hvis der ikke bliver serveret svinekød? Nej, mener Ditte N, men hvad mener du?

En børnehave skriver i velkomstfolderen, at de ikke serverer svinekød for børnene. Og det synes Ditte harmonerer dårligt med at kosten skal være varieret. Arkivfoto: Ida Munch
En børnehave skriver i velkomstfolderen, at de ikke serverer svinekød for børnene. Og det synes Ditte harmonerer dårligt med at kosten skal være varieret. Arkivfoto: Ida Munch

- I Albertslund har man fra politisk hold meldt ud, at maden der serveres i daginstitutioner og skoler, skal være inkluderende.

- Det vil sige, at der skal tages hensyn til de mange muslimer, der går i vore skoler og børnehaver  ca 40%), men at der skal tages udgangspunkt i dansk kultur og dansk mad. (se screenshot af kommunens Mad og måltidspolitik nedenfor)

- Altså at der bl.a. skal serveres svinekød.

Virkeligheden er bare en anden
- Virkeligheden er bare en anden. I en af kommunens børnehaver serveres ikke svinekød. Det meddeles uden omsvøb i børnehavens velkomstfolder. (se screenshot fra børnehavens velkomstfolder nedenfor)

-  Og i kantine på en af kommunens skoler, undlader man også at servere svinekød. (se svar fra skolen om kantine-maden nedenfor).

nationen Dansk Folkepartis ultimative krav: Borgmester skal droppe halal-kød

Sådan indleder Ditte N et brev til nationen! om den i hendes øjne forkerte måde, en skole og en børnehave i Albertslund fortolker begrebet 'inkluderende mad'. Ditte har en fortid i Dansk Folkeparti, der har kæmpet for svinekød i adskillige andre kommuner, og mener ikke at det er i orden, at der er børn i Danmark, der ikke kan få f.ex. en gang frikadeller. Hendes brev fortsætter derfor således:

- Der er altså ikke overenstemmelse mellem kommunens officielle politik, og den virkelighed der rammer borgerne.

- Man kan sige at borgerne føres bag lyset, og hvad værre er: Danske skikke og danske  børn inkluderes ikke!

Hvis man afvikler dansk kultur kan det være ligemeget
- Ifølge den nye aftale som er vedtaget i Folketinget, skal muslimske børn, på skatteborgernes regning, tvinges i daginstitution.

- Her er det hensigten, at de skal lære den danske kultur at kende.

- Men når man mange steder afvikler den danske kultur, så kan det jo være ligegyldigt.

- Det vil blot igen være spild af penge, og en ny fejlslagen integrations-politik, skriver Ditte, men hvad mener du?

Her er svaret fra skolen, der bekræfter, at der ikke bliver serveret svin:

Tak for din mail, det er altid rart med interesse for vores kantine.

Vores mål for kantinen er at servere et sundt, varieret og lækkert måltid som de allerfleste kan spise. Vi køber så vidt muligt økologisk og bæredygtigt og efterlever sundhedssyrelsens kostanbefalinger.

Det er sådan at en meget stor del af vores elever er muslimer, og det gælder i alle kommunens institutioner, at hvis der serveres svinekød SKAL der tilbydes et alternativ. Den tidsramme vi arbejder i, tillader ikke at lave to forskellige retter, og vi har derfor valgt ikke at servere svinekød. Det er ikke en ideologisk beslutning, men en praktisk foranstaltning.

Fortsat god Pinse.

Her er Screenshot fra Børnehavens velkomstfolder:

 

 

Her er screenshot af Albertslund kommunes mad og måltidspolitik:

 

1 af 3 En børnehave skriver i velkomstfolderen, at de ikke serverer svinekød for børnene. Og det synes Ditte harmonerer dårligt med at kosten skal være varieret. Arkivfoto:
2 af 3 
3 af 3 En børnehave skriver i velkomstfolderen, at de ikke serverer svinekød for børnene. Og det synes Ditte harmonerer dårligt med at kosten skal være varieret. Arkivfoto: Ida Munch
478 kommentarer
Vis kommentarer