Annonce:
Annonce:

Bøvl: Farvel til kontanter

Der er en del erhvervsdrivende, der synes, at kunder med kontanter er irriterende. Nu vil regeringspartiet Venstre se på reglerne

Danske kontanter er ikke så populære i hverken udenlandske eller danske banker - og en del erhvervsdrivende i Danmark er heller ikke glade for dem. Privatfoto
Danske kontanter er ikke så populære i hverken udenlandske eller danske banker - og en del erhvervsdrivende i Danmark er heller ikke glade for dem. Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

Har du oplevet ikke at kunne betale med kontanter? Så skriv til vores tipindbakke 1224@eb.dk.

- Jeg vil tage en drøftelse med erhvervsministeren om udfordringen med kontanter på madmarkeder.

- Og se på, om vi kan finde en løsning, der ligner den, der er på festivaler.

Afvist med sorte penge: Ville veksle 10.000 kroner

Sådan siger Venstres erhvervsordfører, Hans Andersen, til DR Fyn, der har talt med flere erhvervsdrivende - bl.a. en apoteker og folk, der driver madboder, om det bøvl og ekstraarbejde, de har med kunder, der vil betale med kontanter. Bl.a. fordi man skal vaske hænder, hver gang man har rørt ved kontanter.

De må godt sige nej

Pligten til at tage imod kontanter gælder ikke for betalingsmodtagere, der indgår i festivaler, byfester og andre lignende arrangementer af midlertidig karakter. Sådanne arrangementer skal opfylde følgende betingelser for at være undtaget fra kontantreglen:

Arrangementet varer maksimalt 14 dage,

arrangementet forekommer højst én gang årligt,

arrangementet afholdes inden for et geografisk afgrænset område med adgangskontrol, og

arrangøren skal forud for tilmelding til arrangementet tydeligt oplyse forbrugerne om, at der ikke kan betales med kontanter, eller, hvis arrangementet ikke kræver tilmelding, oplyse det tydeligt i markedsføringen af arrangementet.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

Småpenge: Det gad banken ikke

Vi tager ikke imod kontanter
Reglerne i dag siger, at kontanter er gyldigt betalingsmiddel, men nationen! har for nylig bragt et brev fra Thomas P. - Bøf-chok: Fik tre advarsler - om en restaurant i Aarhus, der har indført deres egne regler:

Annonce:

- Vi tager ikke mod kontanter på Mash i Aarhus - det er en bevidst beslutning, som vi også adviserer om på vores hjemmeside på forhånd.

- Det gør vi blandt andet for at øge vores medarbejderes tryghed, som er en førsteprioritet.

Og der er mange der støtter os
- Der er flere gode grunde til, at modtagelse af kontanter bør være frivilligt på caféer og restauranter.

- Det er også noget, som brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer og en lang række danske spisesteder støtter op om.

- Vi oplever, at langt størstedelen af vores gæster tager rigtig godt imod det - og det har jo aldrig været nemmere at betale med f.eks. kort, MobilePay eller med telefonen, skrev Mikkel Glahn, partner og cmo i Mash til nationen! i marts, men hvad tænker du?

78 kroner dyrere: Storebælt forklarer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: