Bor i huse til 15 mio: Chikanerer cyklister med bom og brosten

 

Sådan skal de sten ligge, synes de rige husejere. Hvad synes du?

- For over et år siden valgte den private ejerforening på Galionsvej, at hæve brostenene på området foran deres dyre boliger.

- Det gjorde de for at forhindre, at cykler, barnevogne og kørestole mv. kunne bevæge sig uhindret på området.

- I lokalplanen for området er det ellers helt tydeligt slået fast, at området skal være frit tilgængeligt for offentligheden, og at man som et såkaldt 'shared space'-område både skal kunne cykle og gå langs hele havefronten.

Se også: Bor i huse til 15 mio: Chikanerer cyklister med brosten

Se også: Sure cyklister vinder over rige husejere: Borgmester(EL) er glad

Se også: Bor i huse til 15 mio: Sådan gør de rige nar af de fattige  

For at det ikke skal være løgn
Sådan indleder NIels B Bjerrum, der er folketingskandidat for Socialdemokratiet i hovedstaden, medlem af KBH's Borgerrepræsentation, bestyrelsesmedlem i Movia og ikke mindst med i bestyrelsen for By- og Pendlercykelfonden, et brev til Ekstra Bladet om den i hans - og adskillige andre øjnes - utålige situation, der hersker på en del af havnefronten på Holmen. For selv om Københavns Kommune sidste år bad foreningen om at fjerne,d e brosten, de havde lagt ud for at begrænse den rullende trafik, så ligger brostenene der stadig - og nu er der endda kommet en bom op. Brevet fortsætter derfor således:

- Jeg fik forvaltningen til at give foreningen et påbud om, at de hævede brosten skulle sænkes igen.

- Den afgørelse påklagede foreningen til ankeinstansen Miljø- og Fødevareklagenævnet, der indtil nu har været et år om at tage stilling til sagen.

De rige tror de kan gøre hvad de vil
- Alt imens har foreningen opretholdt de forhøjede brosten og for at det ikke skal være løgn, så har de nu også opsat bomme, der fungerer som chikane over for cykelister, og direkte umuliggør passage med kørestol!

- Jeg føler mig dybt krænket over, at en rig og privilegeret ejerforening på den måde bare tror, at de kan gøre hvad de vil i vores fælles by, så længe de har penge nok til selv at betale for etableringen og samtidig kan hyre de dyreste advokater efterfølgende.

- Lad mig på det kraftigste understrege at ALLE, der bevæger sig i trafikken naturligvis skal tage hensyn til hinanden og køre efter forholdene.

Det er møjirriterende
- Men Havnefronten tilhører os allesammen - og den her slags selvtægt skal der slås hårdt ned på. Jeg har derfor bedt forvaltningen om at rykke på en løsning NU!!!, skriver NIels E Bjerrum, i de kommentarer, der er kommet på hans Facebook, er der flere, der giver ham ret.

- Det er møj irriterende.

- Cykler selv den vej når jeg skal fra Margreteholm havn .

- Det ER chikane af allerværste skuffe. Alle andre steder langs havnekajen færdes alle cyklister, gående og barnevogn fint med hinanden, skriver Susanne T f.ex, mens Magnus B er mere forstående:

- Det er ikke kun rige folk, der anlægger den slags forhindringer.

- På Christiania finder de på samme numre for at forhindre for mange cykler. Det er en meget usolidarisk tankegang, når man bor i en tætbefolket by og i nogle af byens bedste områder, skriver Magnus.

Er generelt imod cykelbroen
Grundejerforeningen bliver administreret af Datea, der umiddelbart ikke kan hjælpe med kontakt til bestyrelsen, men i et referat fra en generalforsamling, der ligger på nettet, kan man se, at punktet cykelbroer var oppe i 2014:

 

Hvad mener du? Forstår du godt, at folk, der har betalt op mod 15 mio for et hus, gerne vil slippe for cyklister?

356 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere