Annonce:
Annonce:

Borgerservice sendte pensionist hjem 4 gange: Foto dur ikke

Anni L er pensionist, og synes det er for dyrt, at hun skal betale 500 for at få sit kørekort fornyet

Annonce:
Følg nationen!

- Vi har en gammel bil der skal til syn hvert andet år! Og det skal dens mennesker åbenbart også.

- Men vi kan ikke nøjes med en synsrapport. Vi skal hele proceduren igennem med nyt kørekort billede o.s.v med store besværligheder og omkostninger til følge.

400 kr for lægeattest, 50 kr for kort og 110 for foto
Sådan skriver nationens! Anni L i en mail, som også er sendt til flere af regeringens ministre. Anni er træt af, at hun skal bruge tid og penge på at forny sit kørekort, bare fordi hun er født for en del år siden, og hun kunne godt tænke sig at høre, hvilket politisk parti, der vil gøre noget for at afskaffe denne uretfærdighed/diskrimination, der overgår ældre mennesker, så hun kan vide, hvem vi skal stemme på ved det kommende folketingsvalg! Hendes brev fortsætter således:

Annonce:

Ville spare og bruge mit eget foto - men næh nej
- Jeg bliver 74 år inden længe og min mand fylder 76, altså skal vi begge have fornyet vores kørekort ( denne ekstra skat der er pålagt ældre mennesker/folkepensionister) den gruppe i landet der har mindst at gøre med!

- Jeg fejler ikke noget, så derfor går jeg aldrig til læge, men det skal jeg jo så nu, og jeg må selv betale for dette uduelige tjek som myndighederne har pålagt mig 400 kr.

- Selve kortet koster 50 kr. og så skal jeg have et billede det koster 110 kr. hvis de skal tage det på borgerservice.

- For at spare, laver jeg selv billedet ( jeg laver masser af billeder året rundt på min pc.), men her kan det ikke blive godt nok.

Fem fotofejl - rent bureaukrati
- Så er der genskin i brillerne, så passer størrelsen ikke på mm, så er det galt med baggrunden, med skarpheden, og et bliver skrottet, fordi jeg har et halstørklæde på, (hvordan så med dem der bruger hovedtørklæde, hvordan får de fornyet deres kort?)

De vil jo bare tjene penge
- Det er jo rent bureaukrati. De vil bare have man skal betale de 110 kr. for at få taget det på borgerservice.

Annonce:

- Så efter at have været på Borgerservice 4 gange, med 7 forskellige billeder der alle blev skrottet, måtte jeg lade dem tage billedet og betale de 110 kr.

- Når både min mand og jeg skal have fornyet kortet, er det over 1100 kr. En ekstra skat der bliver pålagt os.

 

Dyrt - og så skal vi vente 3 måneder
- Ydermere har man lavet det sådan at alle kort skal laves samme sted, så det skal forventes at tage op til 3 mdr.

- Vi satte proceduren i gang i god tid ( troede vi) vi skal køre til Østrig  fredag i uge 6 så der var 6 uger at løbe på, men det er så ikke sikkert, det kan nåes alligevel, og hvad så? Man må ikke køre udenlands på det midlertidige. I gør det virkelig besværligt for os!

- Men kunne jo (med den lange leveringstid i mente) istedet for at udstede et midlertidig stk papir.

Annonce:

Hvad med en ny attest og gammelt kørekort?
- Kunne man udstede et, der sagde at ens kørekort var gældende til det nye var i hænde. det kunne opbevares sammen med kørekortet, og kunne være løsningen på den lange ventetid, så folk ikke blev forhindret i at køre til udlandet.

- Jeg syntes det er så tarveligt hvad i der udsætter denne bestemte gruppe mennesker for for, i kan ikke være det bekendt.

- I kunne jo bare pålægge os et helbreds tjek hver andet år, betalt af sygesikringen, som resulterede i en attest, der skulle opbevares sammen med kørekortet og fremvises på forlangende,

- Så kunne vi beholde det samme kørekort,  og slippe for den lange ventetid for at få et nyt. Hvad med dem der er fyldt 80 de kan kun ha´ deres kort i 9 mdr inden de skal igang med et nyt igen.

Ubrugeligt helbredstjek - tegn et ur
- Det er i øvrigt ikke en pind værd dette helbredstjek.

- Vi får kontrolleret synet,( det får vi i forvejen hos optikeren hvert andet år) så får vi kontrolleret hørelsen, hvis ikke man kan høre så anskaffer man sig vel et høreapparat.

Annonce:

- Nå ja så skal man lige huske 3 ord, og tegne et ur ( latterligt) Hvis det var et rigtigt helbreds tjek, så kunne det måske have en mening. For folk som mig, der ikke fejler noget og derfor aldrig kommer til læge, kunne det være anledning til at blive tjekket rigtigt.

Det burde være gratis
- Jeg håber virkelig at denne mail vil blive læst af alle folketingsmedlemmer, så de bliver klar over, hvad det er, de har pålagt denne gruppe vælgere, både økonomisk og bureaukratisk.

- Jeg ved det er en kilde til stor frustration, og ærgrelse for rigtig mange mennesker, der er sunde og raske og så tvinges til lægen på denne måde! (Det burde som minimum være gratis.)

I kan ikke være det bekendt
- I kan ikke være det bekendt, skriver Anni, der også har sendt et par af de billeder, Borgerservice i hendes kommune ikke kunne godkende.

Du kan se hvordan politiet tolker reglerne for foto til kørekort her.

Ældresagen siger til nationen!, at de arbejder på at få hævet aldersgrænserne, og afskaffet de absurd høje priser på den krævede lægeattest.

Annonce:

Hvad siger du? Er det fair at folk over 74 skal skal have udgifter til at få deres kørekort fornyet hvert eller hvert andet år?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: