Annonce:
Annonce:

Bortført piges forældre håber på ny direktør

I fredags blev Sundhedsstyrelsens direktør bedt om at forlade sin stilling. Nu håber tvangsindlagte Karinas forældre, at en ny direktør vil give dem lov til at se deres datter

Per og Ketty kæmper nu på tredje år for at få deres datter udskrevet.
Per og Ketty kæmper nu på tredje år for at få deres datter udskrevet.
Annonce:
Følg nationen!

- I 2013 blev Karina Hansen, 23 år, tvangsindlagt under psykiatrien med en fysisk sygdom, ME (Myalgic Encephalomyelitis)

- Sundhedsstyrelsen, sundhedsministeriet, regionen og psykiaterne var alle medvirkende til tvangsindlæggelsen, men nu hvor Else Smith - der har været administrerende direktør i Sundhedsstyrelsen siden 2011 - er blevet bedt om at fratræde sin stilling, håber Karina forældre, at der nu sker noget.

Efter skandalesager: Sundhedsstyrelsens direktør fyret

Systemet er sygt
Sådan indleder Bente Stenfalk et læserbrev til Ekstra Bladet, om det hun kalder for svigt med Sundhedsstyrelsen tilsyn. Hendes brev fortsætter således:

- Systemet er sygt, for man kan ikke forvente, at Sundhedsstyrelsen har lyst til at undersøge sig selv med kritiske øjne. 

- Stik imod internationalt syn på ME, har Sundhedsstyrelsen i Danmark i 2009 besluttet, at ME skulle overflyttes til psykiatrien.

Annonce:

Datteren blev stjålet: Nu vil Danmarks anonymous hjælpe

- Sundhedsstyrelsen har ikke udvist rettidigt tilsyn med sagen, for så ville alle fejlene i sagen være blevet afdækket, og Karina Hansens vej fra studerende til hjerneskadet under psykiatrien ville være undgået, skriver Bente, der sammen med forældrene nu håber på, at en ny direktør og en grundig oprydning i Sundhedsstyrelsen vil kunne afdække alle fejlene i Karinas sag.

Systemet har stjålet Karina: Protest i to lande

Bente mener, at der begået følgende fejl i sagen, som Sundhedsstyrelsen burde have ført tilsyn med og burde have forhindret

1.      Tvangsindlæggelsen var et overgreb, og gule eller røde tvangsindlæggelsespapirerne mangler i sagen.

2.      Ingen kan føre sag for Karina Hansen uden fuldmagt fra hende, men psykiaterne forbyder stadig Karina Hansen besøg

Annonce:

3.      Karina Hansen er af psykiaterne blevet frataget sin oprindelige diagnose givet af flere eksperter og har af psykiaterne fået en sjældent brugt diagnose: Pervasive Arousal Withdrawal Syndrome (patienten har trukket sig ind i sig selv).

4.      Værgen blev først tildelt 3 mdr. efter indlæggelsen. 

5.      En pensioneret politimand, som stoler på psykiaterne, kan ikke varetage en ung kvindes interesser, som en værge skal. 

6.      Karina Hansen fik ikke besøg af en patientvejleder indenfor første døgn af indlæggelsen.

Hvad tror du? Tror du en ny direktør vil 'løslade' Karina?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: