Brexit: Firmaer skal betale 10.000 i afgift for hver udlænding

Briterne vil gerne sikre, at det er briter, der får de ledige stillinger. Og fra 1. april skal virksomhederne betale store afgifter, hvis de ansætter udlændinge

- Der er mange, der siger, at vi har brug for arbejdskraft udefra - både fra EU og fra landene uden for EU - fordi vi briter ikke har de nødvendige færdigheder.

- Men mange er vist ikke klar over, at firmaer fra 1. april skal betale en afgift, når man henter en ikke-EU-arbejdstager.

Indisk computeringeniør koster 1000 pund i årlig afgift
- F.ex. kommer et firma til at betale 10.000 kr (1000 pund) i afgift pr. år, hvis man ønsker at bringe en indisk computerprogrammør til landet på på en fire-årig kontrak.

Sådan siger den britiske indvandringsminister Robert Goodwill i dag ifølge avisen The Telegraph. Ministeren er - sammen med mange af de vælgere, der stemte for at England skulle forlade EU-samarbejdet - optaget af at britiske arbejdere skal have britiske job, og han forestiller sig ifølge avisen, at afgiften på udenlandsk arbejdskraft skal gå til opkvalificering af arbejdstyrken. Og gøre det mindre attraktivt at importere udenlandsk arbejdskraft:

Det kan også komme til at gælde for EU-borgere
- Det er noget, der i øjeblikket er kommer til at gælde for folk, der kommer fra arbejdskraft uden for EU, men man kan sagtens forestille sig, at nogen foreslår, at det også kan komme til at gælde arbejdskraft fra EU.

- For lad os ikke glemme, at regeringen føler sig forpligtet til sikre at vores egne folk har de rigtige uddannelse og færdigheder, siger Goodwill, men hvad siger du?

Er det en god ide at kræve afgifter af firmaer, der ansætter udlændinge?

Se også: Klart at danskere ikke kan finde arbejde: 119.623 østarbejdere har taget det

 

94 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere