Bruger 300 mio på at fjerne flådebasen Grønnedal: Hvorfor?

Poul S synes det er hul i hovedet, at forsvaret vil rive den gamle flådebase Grønnedal på Grønland ned. Brug den dog til feriecenter - eller asylcenter, siger han

- Jeg synes det er komplet vanvittigt at rive den ned.

- Der er alt, hvad hjertet begærer - lejligheder, huse, købmand, energiforsyning og gymnastik/idrætsanlæg, og der kan vel bo 3-400 mennesker.

- Det kan bruges til alt – feriecenter, hospital/genoptræning, asylcenter osv, og nu vil de bruge 300 mio på at fjerne den fra landkortet.

Vi taler reelt om at fjerne en hele by
Sådan skriver Poul S til nationen om den nedrivningsopgave Forsvarets Materieltjeneste netop har sendt i udbud.

- Det er en stor opgave, vi udbyder.

- Vi taler jo reelt set om, at vi fuldstændigt fjerner en komplet by med blandt andet beboelser, idrætshal, købmand, elværk og brandstation, fortæller projektleder Birgitte Weber Blicher fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i følge Licitationen, der også kan berette at den foreløbige pris ligger på 300 mio.

Men Poul - som var på Grønnedal i 6-7 år for noget, der ligner 30 år siden - synes altså det er helt hul i hovedet at ofre penge på at fjerne en lille by, der ligger naturskønt ved Arsuk Fjord i Sydvestgrønland, halvanden times helikopterflyvning fra lufthavnen.

Hvad synes du? Og hvad kunne man bruge Grønnedal til, hvis man lod den stå?

Se hele udbudsmaterialet her

68 kommentarer
Vis kommentarer