Byret jorder soldat: Afviser ham, og beder ham betale 45.000

Heine har været i krig for Danmark i Bosnien - men krigen mod papirnusserne er næsten værre, siger hans forening, der mener, at Danmark burde opføre sig ordentligt

- Hvis Danmark ikke kan finde ud af behandle os ordentligt, så skal de hellere lade være med at sende os ud.

- Det er at tage os i røven at gå i krig, uden at vedkende sig ansvaret for de folk, der bliver skadet.

600 soldater søger psykolog hvert år

At gemme sig bag en forældelsesfrist - tøsedrenge
Sådan siger Claus Steenberg, formand for Veteranalliancen, om den 'dom' byretten i Herning i går afsagde i en sag om erstatning til PTSD-syge Heine J, der var udsendt til Bosnien i 1996.

 'Dom' er i citationstegn, fordi retten ikke forholdt sig til selve indholdet i sagen, men afviste den fordi den i deres øjne er forældet. Og sem en ekstra ydmygelses skal soldaten betale 45.000 til Forsvarsministeriet i sagsomkostninger. Claus Steenberg er rasende, og fortsætter derfor:

- At gemme sig bag en forældelsesfrit - det er bare ikke ædelt - det er en hån, siger Claus fra Veteranallliancen, og peger på at den syge soldat har bokset med forsvaret, Arbejdsskadestyrelsen, Kammeradvokaten og nu også Byretten undervejs, men hvad siger du?

Er Danmark gode nok til at tage sig af de soldater, der bliver sendt ud i verden?

Veteranalliancen mener, at der skal indføres 'veteranmoms på krig', sådan at der for hver milliard, der bliver brugt på indsats i udlandet, skal afsættes 250 millioner kroner til veteranindsats i Danmark. Det passer nogenlunde med at cirka hver femte udsendte soldat, bliver 'skadet i kysen', som Claus Steenberg formulerer det.

S og V: Veteran-medaljer skal betales af forsvaret