Campisterne lyver på den dansk/tyske grænse: Handler om de billige øl

Når danskere køber sodavand og øl på dåse i grænsebutikkerne, skriver de under på, at varerne skal retur til Danmark. Men en vognmand har bemærket at mange bare fortsætter sydpå.

Følg nationen!

- Hermed erklærer jeg, at jeg har fast bopæl i et skandinavisk land som angivet, at jeg ikke arbejder i Tyskland, og at jeg i dag inden midnat udfører de indkøbte pantfrie drikkevarer i henhold til kassebon til et skandinavisk land.

- Jeg forpligter mig desuden til ikke at konsumere disse drikkevarer i Tyskland.

Troede det var en campingplads
Sådan lyder det i den eksporterklæring, danskere skal skrive under på, før de kan få lov til at købe øl- og sodavand uden at betale pant i de store grænsebutikker. Men i et brev til nationen! skriver Kalle - der kører som vognmand i området - at han ofte ser danskere fylde bagagerummet eller campingvognen med pantfrie drikkevarer og så fortsætte turen sydpå. Senest fredag aften:

- Jeg troede jeg var ankommet til en nyoprettet campingplads nede i Harrislee ved Flensburg.

- P-Pladsen ved grænsehandel-mastodont Fleggaard var nemlig fyldt op med sydgående danske camping-træk samt mobil-homes i færd med at pålæsse dejlige pantfrie dråber i form af  øl/vand  m.v. samt efterfølgende at overnatte på p-pladsen (støttebene var slået ud).

Dåserne skal hjem til Danmark inden midnat
- Dette selvom  disse mange feriehungrende danskere netop inde ved kassen havde underskrevet en eksporterklæring på tro og love om, at disse indkøbte dåseøl-og vand ville blive udført til Danmark INDEN MIDNAT og IKKE måtte konsumeres i Tyskland. Klokken var 22.15.

- Disse pantfrie dåser befinder sig nu i Bayern eller Harzen eller måske endda på bunden af Gardasøen eller toppen at Mont Blanc og dette er virkeligt med at udvande en måske fra begyndelsen god pantfri ordning for skandinaver - selvom forskelsbehandlingen af skandinaver i forhold til andre europæere og især tyskere er meget uforståelig, skriver Kalle, der mener at ordningen, der gør det muligt at slippe for at betale pant, burde stoppes.

Hvad mener du?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind