Cannabis er vejen frem: Forstår Mette og Lars amerikansk?

Cannabis er nu lovligt i en eller anden grad i hveranden stat i USA. Tror du politikerne fra S, V og DF bliver ved med at være imod?

- Vælgernes afgørelse i forskellige delstater Californien, Massachusetts og Nevada er et signal til de danske politikere.

- En kontrolleret legalisering af cannabis er vejen frem.

Sådan siger Rune Lund, retsordfører i Enhedslisten, til modkraft.dk om den del af de det amerikanske valg, der handlede om at give borgerne ret til at ryge en joint i ny og næ - såkaldt rekreativ rygning.

Se også: Valgets (anden) store vinder: Marihuana?

Mangler de store partier
- Fem ud af ni partier i Folketinget, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale, SF og Enhedslisten, støtter allerede en legalisering.

- Vi mangler bare at få et eller to af de store partier med, fortsætter Rune Lund, der ønsker et statsligt salg af cannabis.

Efter valget er eller bliver det tilladt for alle voksne at ryge en joint i 11 stater, og i yderligere 16 stater kan en læge give dig recept på cannabis.

Det væsentlige er sikkerheden
I Danmark blev satspuljepartierne i mandags om en forsøgsordning, så patienter, der i dag medicinerer sig selv med ulovlig cannabis, fremover kan behandles lovligt og under kontrollerede former.

- Det væsentlige for mig som sundhedsminister er, at patienternes sikkerhed er i orden, sagde sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V), men hvad siger du?

Skal Danmark gå hele vejen - ligesom Californien, Florida, Denver, Washington, Nevada, Montana, North Dakota, Arkansas, Massachusetts, Alaska og Oregon og tillade voksne mennesker at ryge en joint?

Du kan se et kort over cannabis-lovgivningen i de forskellige amerikanske stater her.

143 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere