Chefer på røven

Der bliver færre og færre danskere, der lever af offentlig forsøgelse. Og antallet af ikke-arbejdsparate folk har ikke været lavere i de sidste ti år. Så hvem skal søge de ledige jobs?

I Struer kan man nu gå på 'job-udstilling'. Der er cirka 200 ledige stillinger. Dansk Erhverv har regnet ud at virksomheder kunne have omsat for mindst 4 pct. mere de seneste tre måneder, hvis ikke de havde manglet arbejdskraft. Det svarer til 35 milliarder kr i tabt omsætning. 
Foto: Struer Kommune
I Struer kan man nu gå på 'job-udstilling'. Der er cirka 200 ledige stillinger. Dansk Erhverv har regnet ud at virksomheder kunne have omsat for mindst 4 pct. mere de seneste tre måneder, hvis ikke de havde manglet arbejdskraft. Det svarer til 35 milliarder kr i tabt omsætning. Foto: Struer Kommune
Følg nationen!

- Antallet af ledige (der ikke var i aktivering) er faldet med 18.900 personer. 

- Og i løbet af tredje kvartal faldt antallet af kontanthjælpsmodtagere, der hverken er ledige eller aktiverede tilsvarende med 3100 personer til 63.500, mens antallet af personer på ledighedsydelse faldt med 1600 til 13.800.

- Og fra andet til tredje kvartal steg antallet af personer i virksomhedspraktik med 2600 til 10.800, antallet af personer i fleksjob steg med 1800 til 79.400, mens antallet af personer ansat med løntilskud steg med 700 til 2900.

20.000 færre på offentlig forsørgelse
Sådan skriver Danmarks Statistik om det, de kalder et 'markant fald' i antallet af danskere, der lever på offentlig forsørgelse.

I begyndelsen af året var der 763.731, der levede af offentlige ydelser (SU tæller ikke med tallet), og nu er der 743.787. Et fald på næsten 20.000 personer. Og mange af dem, der tidligere har fået penge fra det offentlige, har fået job.

Antallet af lønmodtagere er steget for niende måned i træk

I gruppen af danskere, der hverken er jobparate eller aktiverede, er der også sket er markant fald. Faktisk har der i ti år ikke været så få.

Rigtig mange virksomheder mangler folk
Den høje beskæftigelse betyder, at arbejdsgiverne mangler arbejdskraft. En analyse fra Dansk Erhverv fra november viste, at 40 procent af erhvervsorganisationens medlemsvirksomheder oplever produktionsbegrænsninger som følge af mangel på arbejdskraft. Og i Struer Kommune har de taget konsekvensen, og printet samtlige ledige stillinger ud og lavet en job-udstilling.

 

- De brancher der særligt mangler arbejdskraft i vores område er:

- Social- og sundhedsområdet, transportbranchen, håndværksbranchen generelt, både faglært og ufaglært, og i industrien, skriver Struer Kommune til nationen!, men hvad tænker du?

 

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.