Annonce:
Annonce:

Chok i grøntafdeling: Det ka' I ikke være bekendt

Det bliver kaldt Europas sidste diktatur, men COOP har tilsyneladende ingen problemer med at handle kantareller hjem fra Belarus

Annonce:
Følg nationen!

- Hej.

- Vidste I at Coop handler med Belarus?

- Når man tænker på forholdene i det land, er det utroligt at Coop handler dernede.

Oprindelse: Belarus
Sådan indleder Peter L et brev til nationen! om det chok han fik forleden i SuperBrugsen i Esbjerg, da han studerede kantarel-tilbuddet i grøntafdelingen. For på bagsiden af den lækre svampe-bakken kunne han læse ’Oprindelse: Belarus’ – og det synes han harmonerer meget dårligt med COOPs værdier.

 

Går efter fagbevægelsen

Præsident Lukasjenkos Hviderusland har aldrig været frit, og ligesom i mange andre autokratier er det den enkelte borger, der står for skud.

Over de senere år har vi set, hvordan repræsentanter for den frie fagbevægelse bliver forfulgt med beskyldninger om samfundsundergravende aktiviteter.

Ved at gå hårdt efter nøglepersoner i de frie fagforeninger, forsøger styret at forhindre retten til at organisere sig frit til skade for arbejdstagerne.

Jeppe Kofod, udenrigsminister, august 2020.

Kilde: um.dk

Annonce:

Europas sidste diktatur
Læser man på Institut for Menneskerrettigheders side om landet, der bliver regeret af Lukasjenko, står der, at landet ofte bliver kaldt ’Europas sidste diktatur’ – og at regimet bliver kritiseret af mange for udemokratiske valg, retsforfølgelse og undertrykkelse af civilsamfundsorganisationer, uafhængige journalister, minoriteter og fagforeninger, samt mange andre krænkelser af menneskerettighederne.

Det kan COOP ikke være bekendt
Og Peters brev – som han gerne vil have at COOPs ledelse svarer på, da han ikke synes Esbjerg-uddeleren skal stå på mål for koncernens indkøbs- og menneskerettighedspolitik – fortsætter nemlig således:

- Støtter Coop virkelig det regime?

- Landet har altså en præsident som ikke ved hvad menneskerettigheder er.

- Det kan en af DK’s store fødevarekæden ikke være bekendt, skriver Peter, og nationen! har spurgt COOPs ledelse, hvad de siger om kritikken – og om Peter er den eneste, der har klaget over Belarussiske varer – og om de har styr på de forhold, kantarellerne er blevet plukket under?

Vi boycotter hvis regeringen opfordrer
Og COOP svarer, at de har fået én anden henvendelse om det samme:

- Coops politik er og altid har været, at vi kun boykotter varer fra lande, hvis den danske regering, EU eller FN opfordrer dertil.

Annonce:

Og kunderne behøver ikke købe varen
- Varerne er altid mærket med oprindelsesland, så kunderne har mulighed for at foretage deres egne valg, skriver COOPs Informationsdirektør, men hvad tænker du?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: